Κυριακή 16 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς στήθηκε η σκευωρία...

...της «κομμουνιστικής συνωμοσίας»

Η σκευωρία της «κομμουνιστικής συνωμοσίας για την υπονόμευση του δολαρίου» που έχουν στήσει Αμερικανοί και Βρετανοί ιμπεριαλιστές ενάντια στον Γκάρλαντ αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ (BBC και εφημερίδες), ενώ κεντρικό πρόσωπο είναι ο «κομμουνιστοφάγος» αρθρογράφος της «Ουάσιγκτον Τάιμς», Μπιλ Γκερτζ, «ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας» - σαν να λέμε «βαποράκι» των μυστικών υπηρεσιών.

Πώς στήνεται η όλη πλεκτάνη:

Τον Ιούνη του 2004 η εκπομπή «Πανόραμα» του βρετανικού BBC, παρουσίαζε τον Σιν Γκάρλαντ, «ως τον ιθύνοντα νου μίας συνωμοσίας εκατομμυρίων παραχαραγμένων δολαρίων, με στόχο την αποσταθεροποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Μπιλ Γκερτζ έχει κληθεί να συνεισφέρει στη συγκεκριμένη εκπομπή, ως ο συγγραφέας του βιβλίου - κατασκευάσματος ουσιαστικά των μυστικών υπηρεσιών - με τον τίτλο «Η κινεζική απειλή», όπου καταγράφεται λεπτομερώς το «κινεζικό κομμουνιστικό σχέδιο για την υπονόμευση της ηγεμονίας των ΗΠΑ». Σ' αυτό στρέφει τα βέλη του «ενάντια» και στις αμερικανικές κυβερνήσεις, γιατί «υποβαθμίζουν τον ιδεολογικό χαρακτήρα της κινεζικής επέλασης» και για να το τεκμηριώσει καταθέτει τα ευρήματα των μυστικών υπηρεσιών από τις συνεχείς κατασκοπεύσεις του κινεζικού εδάφους!

Από ανάλογες κατασκοπεύσεις προκύπτει το τμήμα όπου επικεντρώνει την προσοχή του στον Σιν Γκάρλαντ. Στο κεφάλαιο «Κινεζικό κομμουνιστικό σχέδιο για την υπόσκαψη της ηγεμονίας των ΗΠΑ» αναφέρεται ότι το 1997, υψηλής τεχνολογίας αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα από την Ιαπωνία έπιασαν τις συνομιλίες του Γκάρλαντ με Κινέζους αξιωματούχους... Λέει ο συγγραφέας: «Ο Σιν Γκάρλαντ, επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρίας GKG Comms International Ltd. με έδρα το Λονδίνο, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Κάο Ζιάομπινγκ, εκτελεστικό διευθυντή της ΚΕ του ΚΚ Κίνας, για να συζητήσουν για άγνωστες επιχειρηματικές ευκαιρίες σύμφωνα με τις πληροφορίες» (σ.σ. προφανώς αυτών που κατασκευάζουν τέτοιες). Και ο αρθρογράφος συνεχίζει σχολιάζοντας: «Ο Γκάρλαντ είναι ύποπτος για ανάμειξη σε πλαστογράφηση του αμερικανικού νομίσματος, ειδικότερα, του "σούπερ ντόλαρ", υψηλής ποιότητας χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων».

  • Παρακάτω ο αρθρογράφος σημειώνει: «Εκτός των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ο Γκάρλαντ είναι και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κόμματος της Ιρλανδίας. Εύγλωττο έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή μας από τα σοβιετικά μυστικά αρχεία, αποκαλύπτει ότι ο Γκάρλαντ είχε συντάξει επιστολή προς τον ΓΓ του ΚΚΣΕ με ημερομηνία 15 Σεπτέμβρη 1986. Στην επιστολή "αγαπητέ σύντροφε", ο Γκάρλαντ δηλώνει ότι το Εργατικό Κόμμα της Ιρλανδίας έχει εκπονήσει ένα πενταετές πρόγραμμα δράσης και ζητά από τη Μόσχα να το στηρίξει με ένα εκατομμύριο λίρες οικονομικής βοήθειας... Τα μετρητά θα "στηρίξουν τον παγκόσμιο αγώνα για την ειρήνη, την ελευθερία και το σοσιαλισμό"».

Ολες αυτές τις... «αξιόπιστες» πληροφορίες τις αναπαρήγαγε... το «έγκυρο» ΒΒC.

Στο εν λόγω ντοκουμέντο του βρετανικού κολοσσού... ενημέρωσης, υπήρχαν επίσης και άλλες «αποδείξεις»: ότι «οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες από τα τέλη της δεκαετίας του '80 γνωρίζουν πως η Βόρεια Κορέα (Λαϊκή Δημοκρατίας της Κορέας) είχε προμηθευτεί μία εκτυπωτική μηχανή "Ιντάγκλιο", ένα υψηλής τεχνολογίας εκτυπωτικό μηχάνημα, παρόμοιων τεχνικών χαρακτηριστικών με τις εκτυπωτικές και χαρακτικές μηχανές για χαρτονομίσματα που χρησιμοποιεί το αμερικανικό θησαυροφυλάκιο. Ηδη από το 1989, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων βρέθηκε στις Φιλιππίνες και παραδόθηκε στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ακολούθως, ανάλογα πλαστά χαρτονομίσματα εμφανίστηκαν ξανά και ξανά σε διπλωματικούς σάκους αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας»...


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ