Κυριακή 16 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ασπίδες προστασίας της παιδικής ψυχής

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στο χώρο του παιδικού θεάτρου η «Πολιτιστική Παρέμβαση» παρουσιάζει φέτος για μικρούς και μεγάλους το έργο «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένιου Τριβιζά, που ανεβαίνει από σήμερα, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου «Βεάκη», σε σκηνοθεσία - χορογραφία Βασίλη Μυριανθόπουλου, μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Χριστίνας Κωστέα. Παίζουν: Αντρέας Κωνσταντινίδης, Ζήσης Ρούμπος, Παύλος Σταυρόπουλος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Κάτια Ζαρκάδα, Δημήτρης Τσέλιος, Νίκος Τσιάμης.

Σε μια φανταστική πολιτεία, την Ουρανούπολη, έπρεπε να δουλεύουν συνέχεια. Η ανάπαυση ήταν υπό απαγόρευση και το παιχνίδι υπό διωγμό. Ολα λειτουργούσαν στη βάση του ακατάπαυστου μόχθου προς όφελος του άρχοντα Αρπατίλαου. Ο λαός δυσφορούσε και ζητούσε αφορμές να περιγελάσει τον άρχοντα και τους συμβούλους του, που τον βοηθούσαν στη σκληρή διακυβέρνηση της πολιτείας. Εκείνοι, λοιπόν, φτιάχνουν τα μαγικά μαξιλάρια, για να υποτάξουν πλήρως το λαό. Η συνέχεια επί σκηνής με πολύ χιούμορ. Ο Ευγένιος Τριβιζάς επιλέγει με φιλοπαίγμονα διάθεση τους χαρακτήρες του και διαγράφει με αδρές, αλλά καίριες γραμμές το προφίλ τους και ζωγραφίζει λεκτικά την εικόνα τους.

Ο πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα των μύθων και των παραμυθιών. Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά αποτελούν τρυφερές ασπίδες προστασίας για κάθε παιδική ψυχή. Χρωματίζουν την ελπίδα μας για ένα ανθρώπινο, δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο. Οταν μπορείς να εμπνέεις την ελπίδα, τότε η προσφορά σου είναι σημαντική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ