Κυριακή 16 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να χτυπήσει η καρδιά μας στους ρυθμούς της ταξικής αντεπίθεσης

Ανοιχτό κάλεσμα στην εργαζόμενη και άνεργη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ανοιχτό και πλατύ κάλεσμα στην εργαζόμενη και άνεργη νεολαία όλης της χώρας να πάρει μαζικά μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενα ερώτημα που καθημερινά βασανίζει τις εργατικές οικογένειες και τα παιδιά τους είναι το "για ποιον δουλεύουμε;", "για ποιον ζούμε;". Η ακρίβεια, η ανεργία, οι φόροι, που τραβάν την ανηφόρα, συνολικά η πληθώρα των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, πλήττουν τα δικαιώματα και τα όνειρά της. Ο,τι μας ξημερώνει δεν είναι περαστικό και το κυριότερο δεν είναι άχρωμο και άοσμο πολιτικά. Είναι συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, που υπαγορεύονται από την ΕΕ και στόχο μοναδικό έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Συνολικά τα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώνουν στην πλάτη μας και την τρομοκρατία που εξαπολύουν για να ράψουμε το στόμα μας και τη συνείδησή μας, είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που αφορά στην εργατική νεολαία της χώρας μας, της Ευρώπης και διεθνώς. Σκοπός της η ενίσχυση του ανταγωνισμού, η αύξηση των κερδών τους και όλα αυτά με την ανατροπή των εργατικών δικαιωμάτων.

Οσα, λοιπόν, υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ διαμορφώνουν καθεστώς "γαλέρας" για το παρόν και το μέλλον της εργατικής νεολαίας. Αυτό το καθεστώς το πλασάρουν ως αναγκαίο για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι αγωνιούν για την επιβίωση του συστήματος που εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη. Τη δική μας δύναμη.

Σαφώς το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα δεν κόπτεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και από το πρόγραμμά του και από την 20χρονη διακυβέρνηση της χώρας, αποδεδειγμένα, καίγεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Σάρωσε εργατικές κατακτήσεις, προσκύνησε τους εγκληματίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τώρα από θέση "αντιπολίτευσης" δήθεν θυμήθηκε το λαό και την εργατική νεολαία!!!

Αντιπαλεύουμε το μέλλον που μας φτιάχνουν

Ποια σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει η εργατική και άνεργη νεολαία με όλους αυτούς; Με αυτούς που μας κοροϊδεύουν απ' την κούνια μας και δημιουργούν εικονικές πραγματικότητες; Με αυτούς που διευθετούν το ωράριο, και αυτό σημαίνει δουλιά ήλιο με ήλιο χωρίς υπερωρίες; Με αυτούς που τρώνε με χρυσά κουτάλια και απ' την άλλη σε εμάς λένε σφίξτε το ζωνάρι και καθηλώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα μας;

Η μοναδική σχέση που μας συμφέρει να έχουμε μαζί τους είναι σχέση σύγκρουσης.

Με ποιους, λοιπόν, θα πάμε; Θα μείνουμε μονάχοι; Οχι. Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας μαζί με το ΠΑΜΕ και αυτό σημαίνει ότι παλεύουμε για τα συμφέροντα της τάξης μας και όχι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Παλεύουμε για ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες μας και γι' αυτό γυρνάμε την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που κατοικοεδρεύει στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τι δουλιά έχουμε εμείς με τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης;

Ο ρόλος μας δεν είναι να κρατάμε τις τσάντες των βιομηχάνων. Το μέλλον μας δεν πρέπει να ταυτίζεται με τα κέρδη του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Πρέπει να απαλλαγούμε απ' αυτούς.

Συνάδελφοι νέοι, Συναδέλφισσες νέες,

Χρειάζεται να σκεφτούμε με ποιους όρους θέλουμε να δουλέψουμε, πώς θέλουμε να ζούμε. Η σωματική και ψυχική εξόντωση που μας φορτώνει ο καπιταλισμός, η σαπίλα που αναδύεται απ' αυτό το σύστημα της φτώχειας, των ναρκωτικών, της κρίσης των ανθρώπινων σχέσεων, των ατομικών και κοινωνικών αδιεξόδων δε μας αξίζει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές και να μην ξεχνάμε ότι καμιά κατάκτηση του λαού και των εργαζομένων δε χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε με ταξικούς αγώνες και θυσίες.

Καλούμε, λοιπόν, την εργατική και άνεργη νεολαία της χώρας μας να συμμετέχει δυναμικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 12 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.

Η καρδιά μας να χτυπήσει σε ρυθμούς εργατικής αντεπίθεσης!

Μαζικά, ανυπότακτα διεκδικούμε

Μαζί με το ΠΑΜΕ, μέσα από τα σωματεία μας, πρωτοστατώντας στις Επιτροπές Νέων να διεκδικήσουμε:

  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις.
  • 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. ΟΧΙ στη διευθέτηση και την απελευθέρωση του ωραρίου.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση μέχρι να βρουν δουλιά.
  • Κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στα καύσιμα.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους. Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Λύκειο. Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές, σπουδαστές.
  • Ελεύθερη πολιτική - συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλιάς. Ισα δικαιώματα για τους Μετανάστες».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ