Κυριακή 16 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Μεταξύ πανικού και «ψυχραιμίας»...

Το φάρμακο της εταιρίας «Ρος», που είναι το μεγάλο αφεντικό στην... αγορά των εμβολίων για την γρίπη των πουλερικών

Associated Press

Το φάρμακο της εταιρίας «Ρος», που είναι το μεγάλο αφεντικό στην... αγορά των εμβολίων για την γρίπη των πουλερικών
Μετά την εργαστηριακή εξακρίβωση του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πουλερικών σε Τουρκία και Ρουμανία, η μελλοντικά επικίνδυνη νόσος μοιάζει να τριγυρίζει ολοένα και περισσότερο στις γειτονιές του κόσμου.

Από τη Νοτιοανατολική Ασία, στη ρωσική Σιβηρία, από εκεί στα Βαλκάνια και μετά; Ισως στην ευρεία Μέση Ανατολή, αφού ήδη από την περασμένη Πέμπτη άρχισαν οι πληροφορίες για ύποπτους θανάτους πουλερικών και στο Ιράν. Είναι άραγε σήμερα τα πράγματα τόσο τραγικά; Οντως, τα πουλερικά θα σχηματίσουν σύντομα, από εδάφους και αέρος, έναν πουπουλένιο «άξονα του κακού»;

Οι αξιωματούχοι κυρίως δυτικών κυβερνήσεων, με πρώτη από όλες εκείνη την κυβέρνηση του Τζ. Ου. Μπους στην Ουάσιγκτον, δείχνουν τώρα να ενδιαφέρονται με ζέση για μία μελλοντική απειλή, που ενδεχομένως οδηγήσει σε πανδημία ανθρώπινης γρίπης. Ανώτεροι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) τα τελευταία τρία χρόνια προειδοποιούσαν για το ξέσπασμα μίας παγκόσμιας πανδημίας γρίπης με πολλά εκατομμύρια νεκρούς, επειδή κάτι τέτοιο έχει να χτυπήσει την ανθρωπότητα τουλάχιστον μιάμιση τριακονταετία... Εξυπακούεται πως τους τελευταίους μήνες, με αφορμή τη γρίπη των πουλερικών στη Νοτιοανατολική Ασία, τα ανώτερα στελέχη της ΠΟΥ κηρύσσουν πλέον πως η μετάλλαξη του ιού Η5Ν1, που προκαλεί τη συγκεκριμένη νόσο, «είναι βέβαιη» και πως «το μόνο αβέβαιο είναι το πότε θα συμβεί η πανδημία γρίπης»!

Μέσα σ' αυτά, είναι ελάχιστες οι φωνές σύνεσης και ψυχραιμίας.

Το χρυσοφόρο εμπόριο των εμβολίων

Ελάχιστοι είναι οι επιστήμονες που με παρρησία διερωτώνται για τους νέους πακτωλούς δισεκατομμυρίων δολαρίων που ετοιμάζεται να διαθέσει η κυβέρνηση Τζ. Ου. Μπους για την αγορά πχ «αντιγριπικών εμβολίων», αφού τα σημερινά είναι βέβαιο πως δε θα προστατεύσουν τον πληθυσμό από τη μετάλλαξη του ιού της γρίπης Η5Ν1 εκτός, βεβαίως, και εάν κάποιοι γνωρίζουν ήδη τη μορφή μετάλλαξής του... Γιατί άραγε η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ήδη 4 δισ. δολάρια μόνον και μόνον για την αγορά «αντιγριπικών εμβολίων και αντιικών φαρμάκων», αφού τα πρώτα δεν υπάρχουν επειδή δεν αρμόζουν στην περίπτωση της «επικείμενης απειλής»;

Στη Ρουμανία θανατώθηκαν ήδη χιλιάδες πουλερικά

Associated Press

Στη Ρουμανία θανατώθηκαν ήδη χιλιάδες πουλερικά
Λίγοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν το μεγάλο φαγοπότι των πολυεθνικών του φαρμάκου που εις βάρος των λαών (της υγείας και της τσέπης τους) ήδη κλιμακώνεται, με την άνοδο των μετοχών τους στα χρηματιστήρια. Ενός τρόμου που ενδεχομένως τροφοδοτείται από τους διάφορους «κινητήρες» της λαϊκής χειραγώγησης (ή της λεγόμενης «πολιτικής μηχανικής»).

Ελάχιστοι σκέφτονται πως από το 2003 ως σήμερα η τωρινή γρίπη των πουλερικών στη Νοτιοανατολική Ασία έχει προκαλέσει την ασθένεια περίπου 117-130 ατόμων και το θάνατο περίπου 60 άλλων. Γιατί τέτοιος πανικός;

Γιατί τα διεθνή μεγάλα δίκτυα «ενημέρωσης» «στολίζουν» συχνά τον ιό Η5Ν1 με επίθετα όπως «πολύ φονικός» ή «επικίνδυνα θανατηφόρος»; Σήμερα ο ιός Η5Ν1 είναι «πολύ φονικός» κυρίως για τα πτηνά και όχι για τον άνθρωπο, εάν βεβαίως τύχει άμεσης και κατάλληλης νοσηλείας!

Ο ιός είναι «επικίνδυνα φονικός» σήμερα για τα πουλερικά. Οχι μόνον για αυτά που χτυπά άμεσα, αλλά και για τα δεκάδες εκατομμύρια υγιή που ήδη σφαγιάστηκαν για «προληπτικούς λόγους», αν και κάποια καινούρια εμβόλια κατά της γρίπης των πουλερικών (όπως πχ αυτά που εγκρίθηκαν πέρσι από τα αρμόδια υπουργεία της Κίνας) θα μπορούσαν να προστατεύσουν το ζωικό πληθυσμό και να συρρικνώσουν, κατά το δυνατόν, τις τεράστιες οικονομικές ζημίες αναπτυσσόμενων χωρών.

Μόνον εάν μεταλλαχτεί ο ιός Η5Ν1, ώστε να μεταδίδεται η γρίπη των πουλερικών από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα μπορούσε, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, να αποβεί μοιραίος. Πώς; Εάν ο λαός (όπως πχ οι Αμερικανοί του Νότου, στην περίπτωση του τυφώνα «Κατρίνα») αφεθεί στην τύχη του και αναλάβει απλώς το κλειδαμπάρωμά του (για λόγους «δημόσιας ασφάλειας») ο στρατός!Αντίθετα, εάν υπάρξει άμεση, δωρεάν νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή σε κάθε έναν πιθανό πάσχοντα, όπου Γης, τότε βεβαίως δε θα μιλάμε για μία διεθνή πανδημία γρίπης με τουλάχιστον 150 εκατομμύρια νεκρούς, όπως προέβλεψε με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο Βρετανός δρ Ντέιβιντ Ναμπάρο, επικεφαλής του νέου «συντονιστικού αντιγριπικού τμήματος» της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Ομως, τέτοια ερωτηματικά και σκέψεις, αποσιωπούνται από τα διεθνή μέσα «ενημέρωσης», που προτιμούν να δημιουργούν πανικό και να πλένουν «εγκεφάλους» με φράσεις και προβλέψεις «κλισέ», με εφιαλτικά σενάρια και τρομερές απειλές...

Είναι χαρακτηριστικό εδώ να αναφέρουμε ότι με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση Αμερικανών επιστημόνων για την αναδημιουργία του ιού της ισπανικής γρίπης του 1918, σχεδόν κανένα από τα τεράστια «διεθνή δίκτυα ενημέρωσης» δε μετέδωσε ούτε λέξη για τα επικίνδυνα πειράματα στρατολογημένων επιστημόνων στις ΗΠΑ με παθογόνους μικροοργανισμούς, με πρόσχημα την «αντιμετώπιση πιθανών βιοτρομοκρατικών απειλών» και παρά τις καταγγελίες ανεξάρτητων επιστημονικών οργανώσεων που παρακολουθούν τέτοια ζητήματα.


Δέσποινα ΟΡΦΑΝΑΚΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ