Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΔΑΣΕ
«Ρεσιτάλ» υποκρισίας

Την υποκριτική στάση του απέναντι στα προβλήματα που μαστίζουν την αγροτιά, συνεχίζει να κρατά η νόθα διοίκηση της ΣΥΔΑΣΕ και ο πρόεδρός της Γ. Πίττας. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, αναμάσησε τη γνωστή «καραμέλα» περί της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στον αγροτικό τομέα και τα «βήματα» που πρέπει να γίνουν για το δυνάμωμα του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος.

Το «μήνυμα», μάλιστα, που έστειλε η νόθα διοίκηση της ΣΥΔΑΣΕ με ανοιχτή επιστολή προς τους αγρότες, είναι «να συμμετάσχουν ενεργά στο νέο ξεκίνημα και στους νέους αγώνες που έρχονται», υποστηρίζοντας πως «ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα».

Το μέγεθος της κοροϊδίας σε βάρος των αγροτών αποδεικνύει όμως περίτρανα η ίδια η πραγματικότητα. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν και στους μεγαλειώδεις αγώνες της αγροτιάς για να αναζητήσει τα... ανύπαρκτα «βήματα προς τα μπρος» που έκανε η ΣΥΔΑΣΕ, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα της αγροτιάς και να στηρίξει τους αγώνες της. Τα μόνα «βήματα» που έκανε σε όλους αυτούς τους αγώνες, ήταν αυτά της υπονόμευσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, λες και τότε τα προβλήματα που σήμερα επικαλείται δεν υπήρχαν.

Από αυτό και μόνο το γεγονός φαίνεται καθαρά πως το «ενδιαφέρον» του προέδρου της ΣΥΔΑΣΕ, μόνο μεγαλόστομες δεσμεύσεις για το «θεαθήναι» αποτελούν. Και η ξεπουλημένη ηγεσία της ΣΥΔΑΣΕ το μόνο που κάνει είναι να καπηλεύεται την απόγνωση και την αγανάκτηση των αγροτών, προκειμένου να «καταγγείλει» την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και να προτάξει την ίδια αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ. Για του λόγου του αληθές, χτες, το προεδρείο της ΣΥΔΑΣΕ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλή όπου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «υπήρξε μια πάρα πολύ γόνιμη συνεργασία»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ