Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ
  • Να καταργηθούν οι αντιδημοκρατικοί νόμοι - συμφωνίες - μηχανισμοί της ΕΕ
  • Αυτό που συνέβη στον Γκάρλαντ μπορεί να τύχει σε όποιον «ενοχλεί» Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες

Η σύλληψη και η μεθοδευόμενη έκδοση του Σιν Γκάρλαντ γίνονται κατ' εφαρμογήν των συμφωνιών ΕΕ - ΗΠΑ, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη «νέα τάξη πραγμάτων». Τα παραπάνω ξεκαθαρίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο τη σύλληψη του Προέδρου του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας.

Τον Γκάρλαντ συνέλαβαν στο Μπέλφαστ οι βρετανικές αρχές την ώρα που παρέθετε επίσημο δείπνο σε αντιπροσώπους κομμάτων, στο Συνέδριο του Κόμματός του. Η κατηγορία που διαχέεται ανεπίσημα; Οτι επισκέφθηκε τη Λ.Δ. Κορέας.

Οπως τονίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σε σχετική ανακοίνωσή της, για τη σύλληψη, φυλάκιση και επικείμενη έκδοση του Γκάρλαντ στις ΗΠΑ, «εφαρμόζεται έτσι η γνωστή Συμφωνία μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ που υπογράφηκε επί Ελληνικής Προεδρίας και προβλέπει τη σύλληψη και την έκδοση όσων αυτοί θεωρούν υπόπτους πράξεων που διαπράχτηκαν ακόμη και πριν την υπογραφή της συμφωνίας ή αν κρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος διάπραξης τέτοιων πράξεων».

Τονίζει δε ότι «το ανήκουστο, εξοργιστικό αυτό κρούσμα, αποκαλύπτει με τρόπο κραυγαλέο ότι τέτοιου είδους συμφωνίες, δε στοχεύουν παρά στην καταστολή των λαϊκών και ιδιαίτερα των ριζοσπαστικών κινημάτων και οποιασδήποτε πράξης στρέφεται κατά της "νέας τάξης" τους».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισημαίνει τις ευθύνες της ΕΕ, αλλά και της τότε κυβέρνησης (Ιούνης 2003), που ως προεδρεύουσα προώθησε την υπογραφή της Συμφωνίας, με τη συναίνεση μάλιστα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης.

Η Κίνηση απευθύνεται στον ελληνικό λαό, στους κοινωνικούς φορείς του, στους ανθρώπους της επιστήμης και της τέχνης, σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται τις ευθύνες του μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις, σε καθένα που συνειδητοποιεί ότι αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστή Σιν Γκάρλαντ, μπορεί να συμβεί σ' όποιον μπαίνει στο στόχαστρο των ΗΠΑ και τους καλεί:

  • Να απαιτήσουν με κινητοποιήσεις, ψηφίσματα κλπ. από τη βρετανική και την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση του Σιν Γκάρλαντ.
  • Να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς και να ζητήσουν την κατάργηση των επαίσχυντων κανονισμών, νόμων και συμφωνιών της ΕΕ και της χώρας μας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στον Σιν Γκάρλαντ(2005-11-26 00:00:00.0)
Συμπαραστέκονται στον Ιρλανδό αγωνιστή(2005-11-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δίωξή του(2005-10-22 00:00:00.0)
Δυναμώνει η διεθνής αλληλεγγύη στον Σιν Γκάρλαντ(2005-10-16 00:00:00.0)
Να μην εκδοθεί ο Σιν Γκάρλαντ(2005-10-14 00:00:00.0)
Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον Ιρλανδό κομμουνιστή(2005-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ