Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κυβερνητικές ασφ-αλητείες

Χαφιεδισμός, τρομοκρατία και αυταρχισμός σε όλο τους το «μεγαλείο»! Συγκεκριμένα, δύο ένστολοι και ένοπλοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν προχτές το βράδυ, κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής σύσκεψης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΔΟΕ, αναζητώντας την αίθουσα όπου γίνεται η σύσκεψη. Με απύθμενο θράσος οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι έχουν εντολή από την υπηρεσία τους να παρακολουθήσουν τη συνάντηση και επιπλέον ζήτησαν τα στοιχεία των παρευρισκόμενων, αρνούμενοι να δώσουν τα δικά τους. Μετά την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών συνδικαλιστών, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κατέβουν στην είσοδο του κτιρίου, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Σε επικοινωνία που είχαν λίγο αργότερα, συνδικαλιστές με τον αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης απάντησε ότι πράγματι υπάρχει γραπτή εντολή από την Αστυνομική Διεύθυνση για παρακολούθηση της σύσκεψης. Ενώ ο ταξίαρχος Δ. Μπουλούκος από την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών δήλωσε πως θεωρεί μεν το γεγονός απαράδεκτο, συμπληρώνοντας όμως ότι «απλά αποδελτιώνουμε όλες τις εκδηλώσεις, συσκέψεις κλπ. και ενημερώνουμε τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα»!!

Κι επειδή νομίζουν κάποιοι ότι απευθύνονται σε «Αμερικανάκια», η παραδοχή του φακελώματος κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας επιβάλλει επαγρύπνηση. «Και μ' αυτά τα μέτρα προωθείται ευρύτερα η καταστολή του λαϊκού κινήματος. Το μήνυμα κι απ' αυτό το γεγονός που πρέπει να βγει είναι να μην υποταχτούν οι εργαζόμενοι στην τρομοψύχωση και να έχουν το δικαίωμα αντίστασης στον περιορισμό των ελευθεριών τους. Πρέπει να καταγγελθεί αυτή η ενέργεια και να βγουν πολιτικά συμπεράσματα για τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που υιοθέτησαν και για την Ελλάδα τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική νομοθεσία και γενικότερα την πολιτική του αυταρχισμού και καταστολής του κινήματος των εργαζομένων», δήλωσε ο Κώστας Παπλωματάς, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ και επισημαίνει ότι «οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν έχουν καμία θέση στους χώρους που οργανώνεται, συζητά, δρα και αγωνίζεται το κίνημα των εργαζομένων. Υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης». Την αντίθεσή της σε ολόκληρο το αντιδημοκρατικό πλέγμα των αυταρχικών τρομονόμων που καταστρατηγούν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες εκφράζει και η ΟΛΜΕ, ζητώντας εξηγήσεις για το απαράδεκτο γεγονός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ