Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν αντέχουν το «εργατικό κόστος»

«Οταν τα περιουσιακά στοιχεία μιας επιχείρησης δεν ανταποκρίνονται στα χρέη της, τότε αντιμετωπίζει πρόβλημα. Υπό αυτό το πρίσμα ολόκληρη η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πρόβλημα. Οχι μόνο πληρώνει τους εργαζόμενους της πολύ ακριβότερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αλλά δεν μπορεί να αντέξει τα βάρη που συνεπάγεται το καθεστώς που επικρατεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις συντάξεις, στο οποίο έχει συνηθίσει μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων του Ντιτρόιτ» (το άρθρο σε FINANCIAL TIMES/ ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ετσι που ανέβηκε η τιμή της «κόκας»

«"Υπερβολική δόση κοκαΐνης αναμεμειγμένη με διεγερτικά". Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση οι γιατροί της πολυτελούς κλινικής Μαουριτσιάνο του Τορίνου εξήγησαν την αιφνίδια νοσηλεία στην εντατική του υπ' αριθμόν δύο του ομίλου "Φίατ"» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Νοοτροπία κι αυτή

«Ο ΟΟΣΑ προβαίνει στις εξής συστάσεις: Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα συνταξιοδοτικά συστήματα ενθαρρύνουν τη συνέχιση της εργασίας και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτή η διαπίστωση αποτελεί ευθεία βολή στις πρακτικές των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ζήτημα που θα ανοίξει και στη χώρα μας, στα πλαίσια του εθνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό (...) οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία επιδιώκοντας παράταση του εργασιακού τους βίου και απόκτηση νέων ικανοτήτων» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Χρυσοφόρες αρένες

«Γύρω από μια πίτα, που αγγίζει περίπου το 1 δισ. ευρώ και η οποία αφορά τον προϋπολογισμό της κατασκευής των ποδοσφαιρικών γηπέδων νέας γενιάς αλλά και τον ετήσιο τζίρο από τις αθλητικές και εμπορικές υπηρεσίες που θα παρέχουν, συνωστίζονται ελληνικοί και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι από το χώρο των κατασκευών (...) το μέγεθος της πίτας είναι τόσο μεγάλο που πολλοί παρομοιάζουν τα καινούρια ποδοσφαιρικά γήπεδα ως ένα από τα νέα "ελντοράντο" της ελληνικής αγοράς» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Πάρτε του το «λάπτοπ»

«Πανικός χτες στη Χαριλάου Τρικούπη. Χάκερ έσπασαν τον κωδικό και εισέβαλαν στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να "τρελαθούν" ακόμα και τα κινητά των πολιτικών συντακτών που έγιναν αποδέκτες διαφόρων... περιέργων μηνυμάτων» (ο Β. Σκ. στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ