Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Κλειστά χαρτιά»

Ο Ρεχάγκελ απέφυγε, ουσιαστικά, να μιλήσει για την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας και υπεραμύνθηκε των επιλογών του

«Οχι βιαστικές αποφάσεις», είπε χτες ο Ρεχάγκελ

ICON

«Οχι βιαστικές αποφάσεις», είπε χτες ο Ρεχάγκελ
Τη διάθεσή του να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα σενάρια, έδειξε ο Οτο Ρεχάγκελ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού αγώνα (19.00, MEGA) με τη Γεωργία στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». «Το συμβόλαιό μου με την ΕΠΟ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2005, δε λήγει αύριο. Αύριο υπάρχει το ματς με τη Γεωργία και αυτό προέχει. Το πιο σημαντικό τώρα, είναι αυτό το ματς. Να μην κάνουμε το δεύτερο βήμα πριν το πρώτο», είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός για να συνεχίσει:

«Εμείς θα συζητήσουμε με τους παίκτες, τον πρόεδρο και όλα τα μέλη του προεδρείου της ΕΠΟ και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είπε κανείς από εμάς ότι το ματς με τη Γεωργία είναι το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι αυτής της Εθνικής». Για να εκφράσει την απορία του όταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το μέλλον του στην Εθνική συνεχίζονταν: «Γιατί γίνεται τέτοιος θόρυβος; Το συμβόλαιό μου λήγει στο τέλος του χρόνου. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που αφορά τη ζωή μου, δεν μπορώ να αποφασίσω τόσο γρήγορα!».

Ο αναμορφωτής της Εθνικής μας μίλησε επίσης και τη σχέση που έχει αναπτύξει με τους Ελληνες φιλάθλους και τους διεθνείς. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που του δείχνουν, όπου τον συναντούν, στο δρόμο, στο γήπεδο, και μίλησε για «σχέση εμπιστοσύνης» που έχει αναπτύξει με τους διεθνείς, λόγω κυρίως των πολύ καλών εμφανίσεων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και του άθλου της Πορτογαλίας.

Για μία ακόμη φορά ο Οτο Ρεχάγκελ υπεραμύνθηκε των επιλογών του, ξεκινώντας με τη μη κλήση του Βασίλη Τσιάρτα στα τελευταία ματς της Εθνικής μας: «Κι όταν έπαιζε ο Τσιάρτας δε βάζαμε πολλά γκολ. Η ενδεκάδα και το ρόστερ γίνονται κάθε φορά όπως εμείς νομίζουμε σωστά. Αποφασίζω για την ομάδα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα και δεν πρέπει να εξηγώ τις αποφάσεις μου». Για τον Μπασινά ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Η ποιότητά του του επιτρέπει να παίξει και στο άκρο της άμυνας και στο κέντρο του γηπέδου και είναι πολύτιμος στην Εθνική μας».

Για το ματς με τη Δανία και γενικά για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε. «Στο πρώτο ημίχρονο στην Κοπεγχάγη προσπαθήσαμε, στο δεύτερο δεν ήμασταν αυτοί που περίμενα. Γενικά σ' αυτή την προκριματική φάση, είχαμε διαφορετική ομάδα σχεδόν σε κάθε ματς λόγω τραυματισμών, γεγονός που επηρεάζει κάθε ομάδα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ