Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
«Αμεση απελευθέρωση του Σιν Γκάρλαντ»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης των Κομμουνιστών στην Αθήνα και πορεία στη βρετανική πρεσβεία

Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στη βρετανική πρεσβεία
Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στη βρετανική πρεσβεία
Η άμεση και ξάστερη απάντηση των Ελλήνων κομμουνιστών στην τρομοκρατική σύλληψη του Ιρλανδού συντρόφου Προέδρου του Εργατικού Κόμματος Σιν Γκάρλαντ, αποτυπώθηκε και στη χτεσινή κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα. Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Οχι μόνο καταδικάζοντας τα τρομονομοθετήματα των ιμπεριαλιστών, με τα οποία προσπαθούν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, αλλά και διαδηλώνοντας ότι οι κομμουνιστές θα βρεθούν πρωτοπόροι στους αγώνες για την οριστική ανατροπή του ιμπεριαλισμού. «ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΣΙΝ ΓΚΑΡΛΑΝΤ». «ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΕ - ΗΠΑ», σημείωναν τα πανό των κομμουνιστών.

«Πρόκληση σε βάρος των λαών», χαρακτήρισε τη σύλληψη του Σιν Γκάρλαντ ο Παν. Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση. Καυτηριάζοντας την ενέργεια αυτή που έγινε κατά παραγγελία των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, τόνισε τις ευθύνες που βαραίνουν τις ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καθώς έχουν κι αυτές υπογράψει συμφωνίες για την έκδοση οποιουδήποτε αγωνιστή στις ΗΠΑ. Η αιτία για αυτά τα μέτρα, υπογράμμισε, δεν είναι παρά ο φόβος «μπροστά στο λαϊκό κίνημα που μέρα με τη μέρα φουντώνει και απλώνεται». Εξήντα χρόνια έχουν περάσει από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, δε θ' αργήσει να 'ρθει κι η οριστική νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, σημείωσε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε, επισημαίνοντας ότι η δύναμη του λαϊκού κινήματος είναι αυτή που θα οδηγήσει στην οριστική απελευθέρωση του Σιν Γκάρλαντ.

Από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια
Από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Μ. Αρβανιτάκη, Π. Μαρίνο και Κ. Παρασκευά, όπως και ο βουλευτής του Κόμματος Παν. Κοσιώνης. Επίσης, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ακολούθησε δυναμική πορεία με τα συνθήματα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ», «ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ», να επικρατούν. Η πορεία κατέληξε στη βρετανική πρεσβεία, όπου αντιπροσωπεία θυροκόλλησε ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Ο Π. Σοφός, ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους
Ο Π. Σοφός, ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ