Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαχητικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Σιν Γκάρλαντ πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκαναν μια στάση μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ και κατέληξαν στο προξενείο της Μ. Βρετανίας στην οδό Αριστοτέλους, όπου μίλησε ο Γιάννης Ζιώγας, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. «Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και όχι οι λαϊκοί αγωνιστές», «Μπους και Μπλερ τρομοκρατούν - Καραμανλής, Γιωργάκης χειροκροτούν», φώναζαν οι διαδηλωτές και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του Σιν Γκάρλαντ.

Οπως τόνισε ο Γ. Ζιώγας, η σύλληψη του Σιν Γκάρλαντ έρχεται να επιβεβαιώσει πως στόχος της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης είναι οι λαοί που αντιστέκονται. «Στόχος ο εχθρός λαός, κάθε αγωνιστής είναι εν δυνάμει ύποπτος και κατηγορούμενος. Δίνουμε υπόσχεση ότι με τους αγώνες μας δε θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας Γκουαντανάμο», τόνισε.

«Το ΚΚΕ, συνέχισε, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη βάρβαρη αυτή ενέργεια που πλήττει τα δικαιώματα όλων των λαών της Ευρώπης και καλεί τον ελληνικό λαό να προβληματιστεί και να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υιοθέτησαν και για την Ελλάδα τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική νομοθεσία και τη συνεργασία με τις αρχές των ΗΠΑ για την έκδοση "υπόπτων"».

Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στη σύλληψη του Γραμματέα του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ με πρωτοβουλία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Οι κομμουνιστές, αλλά και ευρύτερα ο λαός της περιοχής διατράνωσε την απόφασή του να αντισταθεί στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών. «Τρομονόμοι, κάμερες, χαφιεδισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός» διαδήλωσαν και προειδοποίησαν: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Σήμερα Τρίτη, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Στην Αλεξανδρούπολη προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5.30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο.

Στο μεταξύ με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τα αισθήματα αγανάκτησης των Λογιστών της πόλης, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Σιν Γκάρλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ