Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Χαμένες ευκαιρίες ή σκοπιμότητες

Ο Χοσέ Γκαρσία στο «Τσεκούρι» του Κ. Γαβρά
Ο Χοσέ Γκαρσία στο «Τσεκούρι» του Κ. Γαβρά
Οκτώ ταινίες μέσα στην ίδια βδομάδα είναι πολλές για τον κριτικό. Και για τον θεατή, επίσης, που - επιπλέον - πρέπει να πληρώσει! Είναι ιδιαίτερα πολλές όταν τυχαίνει, όπως η βδομάδα που ξεκινάει σήμερα, να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αξιόλογες ταινίες που, όμως, απαιτούν, κάθε μία για ξεχωριστούς λόγους, ιδιαίτερη κριτική μεταχείριση. Αφού εύκολα μπορούν να διαβαστούν «έτσι» αλλά και «αλλιώς»! Τέτοιες ταινίες, λοιπόν, δεν μπορείς να τις «κριτικάρεις» συνοπτικά. Γιατί αδικείς και αυτές αλλά και την κριτική. Ομως, τα γραφεία διανομής, φαίνεται, κριτήριο έχουν τον ...καιρό και όχι την ίδια την ταινία.

«Το Τσεκούρι», του Κώστα Γαβρά, ο «Κυρίαρχος Του Παιχνιδιού», του Αντριου Νίκολ, «Η Γη Της Επαγγελίας», του Χανς Πέτερ Μόλαντ, «Η Ξύλινη Κάμερα», του Ντσααβεϊνί Βα Λουρουλί και τέλος το «Ολομόναχοι Μαζί», του Κιμ Κι-Ντουκ δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο! Ομως, είπαμε! Εχουν πολλά και αντιφατικά επίπεδα ανάγνωσης. Θέλει, οπωσδήποτε, προσοχή. Γιατί, οι τέσσερις πρώτες τουλάχιστον, πραγματεύονται λεπτά πολιτικά ζητήματα.

Οι άλλες τρεις ταινίες, που συμπληρώνουν τη βδομάδα, και με κλειστά μάτια να τις δείτε, το ίδιο κάνει! «Το Αντικλείδι», του Ιεν Σόφτλι, είναι το θρίλερ της ...βδομάδας. Ο «Transporter», Λουί Λετεριέ, ο χαβαλές της βδομάδας και τέλος το «Το Εγχειρίδιο Του Ερωτα», του Τζιοβάνι Βερονέζι, η απαραίτητη χαζοκωμωδία της βδομάδας! Καλή διασκέδαση, με την ουσιαστική σημασία της λέξης, όμως!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ