Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πατριωτισμός»

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες η - υπό ΝΑΤΟική διοίκηση - λειτουργία του πρώτου στρατοπέδου εκπαίδευσης δοσιλόγων που θα στελεχώσουν το νέο στρατό του Ιράκ, τον οποίο «με νύχια και με δόντια» προσπαθούν οι Αμερικανοί να κατασκευάσουν.

Το στρατόπεδο λειτουργεί σε ένα τμήμα της Βαγδάτης που οι Αμερικανοί θεωρούν πως έχουν καταφέρει να ελέγξουν απολύτως.

Τα χρήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία και λειτουργία του στρατοπέδου, καταβάλλονται από τους «συμμάχους» στο ΝΑΤΟ. Κάποιες χώρες μέλη έχουν αποστείλει και εκπαιδευτές. Η Ελλάδα, καταθέτει κι αυτή τον «οβολό» της. Προσφέροντας χρήμα και υπηρεσίες. Φυσικά ούτε από εδώ λείπει το «επιχειρηματικό δαιμόνιο». Δεν είναι μυστικό ότι μεγάλο μέρος των μεταφορών διά θαλάσσης σε πολεμικό υλικό προς το Ιράκ έχουν αναλάβει Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι πληρώνονται από το ελληνικό κράτος.

Στο ερώτημα πότε θα στείλει και η Ελλάδα τους δικούς της «εκπαιδευτές» για τους δοσιλόγους, η στήλη αδυνατεί να απαντήσει. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι Αμερικάνοι το απαιτούν άμεσα. Και τότε - να είστε σίγουροι - οι πατριώτες Ελληνες εφοπλιστές δεν πρόκειται να τους πάνε με το... «Δημητρούλα». Σε κάτι τέτοια «μπάρκα», βάζουν τα καλά τους καράβια...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ