Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας συνδιοργανώνουν διεθνή Διάσκεψη

Σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη

Ανοίγουν σήμερα, Σάββατο 1η Οκτώβρη, στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης που φιλοξενούν τα ΚΚ Ελλάδας και ΚΚ Τουρκίας, με θέμα «Οι εξελίξεις στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και η νέα δυναμική της αντιιμπεριαλιστικής πάλης». Στη Διάσκεψη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους κομμουνιστικά κόμματα και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις από Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Μπαχρέιν, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία και Κούβα.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μια περίοδο που διαφαίνονται ελπιδοφόρα σημάδια αφύπνισης και ανάτασης των λαών σε όλο τον κόσμο που θέτουν νέα καθήκοντα στα κομμουνιστικά, εργατικά και αντιιμπεριαλιστικά κόμματα και δυνάμεις.

Είναι μια σημαντική παρέμβαση, καθώς πραγματοποιείται την παραμονή της ημερομηνίας που έχει οριστεί για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, και θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, και μια έκφραση αλληλεγγύης με τον αγώνα του ΚΚ Τουρκίας ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ. Η Διάσκεψη είναι και η πρώτη ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών κομμάτων και οργανώσεων για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ΕΕ, μετά τα δημοψηφίσματα και τις προοπτικές που διαφαίνονται.

Στην Κωνσταντινούπολη, ήδη βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις και διευθυντή του «Ριζοσπάστη», Ηλία Λέγγερη μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Παναγιώτη Ταξόπουλο, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

Με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έχουν επίσης μεταβεί στην Τουρκία εκπρόσωποι του «Ριζοσπάστη» και του «902 TV», καθώς και οι Ελληνες μουσικοί Στέφανος Ψαραδάκος και Λευτέρης Ψαραδάκος, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη μαζική συγκέντρωση ενάντια στην ΕΕ που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το «Πατριωτικό Μέτωπο» - η μετωπική αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚ Τουρκίας, την Κυριακή 2 Οκτώβρη.

Στη συγκέντρωση θα απευθύνει χαιρετισμό από μεριάς του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ θα συμμετέχουν και δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα ΚΚ Ελλάδας και ΚΚ Τουρκίας και στο παρελθόν έχουν πάρει πολλές κοινές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, και την προώθηση της αλληλεγγύης των δύο λαών, με αποκορύφωμα τις μεγάλες εκδηλώσεις ενάντια στην ΕΕ, που διοργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας το Δεκέμβρη του 2004 λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Σμύρνη η 23η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων(2023-06-13 00:00:00.0)
Με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας(2015-05-30 00:00:00.0)
Διεθνής αντιΝΑΤΟική συνάντηση(2013-01-30 00:00:00.0)
Κοινή διεθνής πρωτοβουλία ΚΚ Ελλάδας και ΚΚ Τουρκίας(2005-09-27 00:00:00.0)
Στην Τουρκία η Αλέκα Παπαρήγα(2004-12-11 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Τουρκία(2004-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ