Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπόλογο το Πανεπιστήμιο...

Νέες πληροφορίες ενισχύουν τα έντονα ερωτήματα που έθεσε και η χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ» σχετικά με την έρευνα που ξεκινά το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Διατροφή και κληρονομικότητα στην παιδική ηλικία» που φαίνεται διατεθειμένη να τη χρηματοδοτήσει η «Coca - Cola». Οπως αποκάλυψε χτες ο «Ρ», οι ερευνητές του Χαροκοπείου έχουν ήδη στείλει επιστολές σε σχολεία, ζητώντας από τους γονείς να συμμετέχουν εθελοντικά μαζί με τα παιδιά τους στη μελέτη, για την οποία απαιτούνται αιματολογικές εξετάσεις και έλεγχος DNA.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του «Ρ», η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει ακόμα την έγκριση των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου (Επιτροπή Ερευνών) και εκκρεμεί η έγκριση της Επιτροπής Βιοηθικής της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας. Πώς, λοιπόν, έφτασαν ήδη σε σχολεία και γονείς οι επιστολές του ιδρύματος, που ζητούν την εθελοντική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τη συναίνεσή τους για αιματολογικές εξετάσεις και λήψη δείγματος DNA;

Ενδεικτική η στάση των αρχών του Ιδρύματος

Μετά τη χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ», η Πανσπουδαστική ΚΣ προχώρησε σε διάβημα - παράσταση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Διαιτολογίας, η πρόεδρος του οποίου, Μάγδα Αντωνοπούλου, είναι και αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων του ιδρύματος.

Με περισσή αδιαφορία, η αντιπρύτανης είπε στους φοιτητές να κάνουν αίτηση, προκειμένου να λάβουν τα στοιχεία της έρευνας, και αν η αίτηση εγκριθεί (!) θα τους τα δώσουν. Η συνέχεια δόθηκε στο γραφείο του πρύτανη, Αντρέα Κυριακούση, ο οποίος αντιμετώπισε με χλευασμό τους φοιτητές.

Οι φοιτητές της ΠΚΣ επέστρεψαν στο Τμήμα Διαιτολογίας και συζήτησαν με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, καλώντας τους να αποκαλύψουν όλα τα σχετικά στοιχεία, να μη γίνουν συνένοχοι στο ξεπούλημα της επιστημονικής έρευνας στο κεφάλαιο.

Η παραπάνω δράση της ΠΚΣ ενόχλησε τις πρυτανικές αρχές, με αποτέλεσμα η αντιπρύτανης να φτάσει σε σημείο να τους απειλήσει πως θα καλέσει την αστυνομία! Φαίνεται ότι από την πλήρη παράδοση της έρευνας στις επιχειρήσεις κάποιοι ξέχασαν ότι βρίσκονται ακόμα σε Πανεπιστήμιο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ