Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι κομμουνιστές, η Κούβα και οι ιμπεριαλιστές

Το 1938 ο Μεταξάς συνέλαβε πάνω από 2.000 κομμουνιστές, που, όταν μας κήρυξαν τον πόλεμο οι Ιταλοί, ζήτησαν να πάνε στο μέτωπο να πολεμήσουν. Ομως η κυβέρνηση, όταν μπήκαν ο Γερμανοί στην Ελλάδα, τους παρέδωσε στους κατακτητές και δε γλίτωσε κανένας.

Παρ' όλο που το ΚΚΕ ήταν χτυπημένο, οργάνωσε το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ - ΕΛΑΝ, τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή, την Εθνική Αλληλεγγύη, ματαίωσε την πολιτική επιστράτευση που έκανε ο Τσολάκογλου με δεκάδες θύματα. Πεθάνανε πάνω από 350.000 από την πείνα και αν δεν ήταν οι οργανώσεις να κάνουν λαϊκά συσσίτια στις γειτονιές θα πεθαίνανε παραπάνω.

Οργάνωσε το 85% του ελληνικού λαού, που πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μαζί με το Αγροτικό Κόμμα και άλλες ομάδες, ενώ όλα τα άλλα κόμματα - Παπανδρέου, Πλαστήρας, Βενιζέλος και άλλοι πήγαν στη Μέση Ανατολή, στο Κάιρο, και τρώγανε και πίνανε.

Ο ΕΛΑΣ έδωσε τα μεγαλύτερα χτυπήματα στα γερμανοϊταλικά στρατεύματα κατοχής. Ο ραδιοφωνικοί σταθμοί της Μόσχας, του Λονδίνου και της Αμερικής δίνανε συγχαρητήρια στα τμήματα του ΕΛΑΣ και στο 85% που πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, με αιμοδότη το ΚΚΕ. Και τα συγχαρητήρια ήταν, χωρίς να ρίξουν τουφεκιά, να μας έρθουν σαν απελευθερωτές με τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές. Να αναγνωρίσουν τους συνεργάτες των Γερμανών, και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να δολοφονούνται, να φυλακίζονται και να εξορίζονται στη Μακρόνησο, στα Γιούρα και αλλού και άλλοι να παίρνουνε το δρόμο για το βουνό. Ετσι δημιουργήσανε τον εμφύλιο πόλεμο.

Το Δεκέμβρη του '44 πρωθυπουργός διορίστηκε από τον Σκόμπι ο Γ. Παπανδρέου, που έλεγε λαοκρατία και όχι βασιλιά, αλλά οργάνωσε 166 ακροδεξιές συμμορίες. (Σούρληδες, Βουρλάκηδες, Καλαμπαλίκηδες, Μαγκανάδες και άλλοι). Από το 1944 μέχρι το τέλος του '46 το εγκληματικό όργιό τους ενάντια στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και ιδιαίτερα στους κομμουνιστές είχε σαν αποτέλεσμα: Φονευμένοι 1.989, τραυματίες 667, βασανισμένοι 31.632, φυλακισμένοι 8.624, απόπειρες δολοφονίας 509, συλληφθέντες 84.931, βιασμένες γυναίκες 255, λεηλασίες 18.767, κάψιμο γραφείων 667, καταδικασμένοι που στεγαστήκανε στις πολιτείες από την ύπαιθρο 100.000.

Αυτά έγιναν με τον Γ. Παπανδρέου, Πλαστήρα, Βενιζέλο, Σοφούλη. Το 1947 ανέλαβε ο Τσαλδάρης, ψήφισε τον 509 και το Γ' Ψήφισμα και άρχισε το δεύτερο δράμα για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και για τον ελληνικό λαό. Και η ειρωνεία να μας λέει ο Α. Παπανδρέου και ο γιος του: «Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά».

Το έργο που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ο χιτλερικός φασισμός μαζί με τους συνεργάτες του, το συνεχίζει 61 χρόνια ο αγγλοαμερικανικός ιμπεριαλισμός με τους δικούς του συνεργάτες, μέχρι σήμερα, που κήρυξαν τον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο κατά των λαών που δεν υποκύπτουν. Κι από κοντά μαζί τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

...Ποιοι είναι τρομοκράτες; Ο κουβανικός λαός που προσφέρθηκε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες Αμερικανούς από τον τυφώνα, όπως χτύπησε και την Κούβα με τέσσερις νεκρούς, που δεν είχαν τα μέσα; Ενώ οι που τα έχουν αφήσανε στο έλεος να σκοτωθούν χιλιάδες Αμερικανοί. Και η... ανθρωπιστική βοήθεια του Μπους ήταν να στείλει χιλιάδες φέρετρα, να βάλει τους σκοτωμένους, ενώ ο τυφώνας τους ειδοποίησε να σηκώσουν τους Αμερικανούς να τους πάνε σε ασφαλέστερο μέρος.

Ας δούνε όλοι τι διαφορά έχει ο σοσιαλισμός της Κούβας, που προσφέρθηκε να στείλει και ανθρωπιστική βοήθεια με 1.488 γιατρούς και άφθονο φαρμακευτικό υλικό στις ΗΠΑ και δεν το δέχτηκαν... Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γι' αυτό καλώ όλους τους εργαζόμενους: να γυρίσουν την πλάτη τους σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για να δει καλύτερες μέρες ο λαός μας.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΧΗΣ,

αντιστασιακός, ανάπηρος του ΔΣΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ