Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
«Οχι» στην καύση επικίνδυνων υλικών

Στις 5 του Οκτώβρη εκδικάζεται η μήνυση που υπέβαλαν για την καύση του πετ-κοκ, δήμοι, φορείς και κάτοικοι της περιοχής

Τον νομάρχη Λάρισας, Λ. Κατσαρό, και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Φ. Γκούπα, επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της Επιτροπής, που συγκρότησαν φορείς του νομού για το θέμα της καύσης του επικίνδυνου, τοξικού υλικού πετ-κοκ, στη βιομηχανία «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» και κρεατάλευρων στη «ΛΑΒΙΚ».

Τα μέλη της αντιπροσωπείας - οι Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Π. Πούλιος, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μπ. Μπακούλας, Χρ. Χαλκιάς, Ελένη Χατζή και Δ. Χατζής, εκπρόσωποι της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Β. Μπούμπουλας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόννων, και Κ. Σελόπουλος, αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου - ζήτησαν από τον περιφερειάρχη και τον νομάρχη να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα και να λάβουν όλα τ' αναγκαία μέτρα ώστε να σταματήσει η καύση των υλικών αυτών, που είναι πολύ επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Και σημείωσαν ότι οι φορείς προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για το ζήτημα, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5 του Οκτώβρη, θα εκδικαστεί η μήνυση που υπέβαλαν για την καύση του πετ-κοκ, δήμοι, φορείς και κάτοικοι της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από υπουργική απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, δόθηκε άδεια για καύση πετ-κοκ στην εν λόγω βιομηχανία, πιλοτικά, για ένα χρόνο, η οποία λήγει αυτές τις μέρες. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα εκπρόσωποι φορέων της Λάρισας ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να σταματήσει η καύση του πετ-κοκ, να μη δοθεί παράταση και να μην εκδοθεί νέα άδεια σε καμιά άλλη επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org