Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στην «περιφέρεια» της ΕΤ-3

Σημαντικά «έσοδα» από το ανταποδοτικό τέλος...

Στην περιφέρεια και σε χώρες των Βαλκανίων δίνει έμφαση και φέτος στο πρόγραμμά της η ΕΤ-3. Προσδοκάμε, όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Γενικός της Διευθυντής Δημήτρης Τσάμης, η ΕΤ-3 να είναι η «φωνή» της ελληνικής περιφέρειας και να αναδειχτούν οι οικονομικοπολιτικές εξελίξεις της περιοχής.

Μίλησε για «έγκυρη και αξιόπιστη» ενημέρωση στην οποία δίνει «έμφαση» το φετινό πρόγραμμα. Σε παρατήρηση του «Ρ» ότι δεν αναφέρθηκε ούτε στο δελτίο Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος η πολυφωνική ενημέρωση, ο Δ. Τσάμης επιχείρησε να εκπροσωπήσει όχι μόνο το κανάλι, στο οποίο προΐσταται, αλλά να «καλύψει» και τα υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ. Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πολιτική πολυφωνία σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ, όταν είναι γνωστό ότι η κρατική τηλεόραση προβάλλει καθημερινά το κυβερνητικό έργο, ενώ στα «πάνελ» της, «παίζει» το δικομματικό παιχνίδι. Πάλι σε ερώτηση του «Ρ» για την προσωπική του άποψη σε σχέση με τη μεγάλη αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, στην ουσία απέφυγε ν' απαντήσει, λέγοντας πως ήταν «κυβερνητική απόφαση».

Ο διευθυντής της ΕΤ-3 σε σχέση με το ανταποδοτικό τέλος, είπε πως για πρώτη φορά το κανάλι εισπράττει το 10% που του αναλογεί, λέγοντας πως με την αύξηση θα ενισχυθεί με 4 εκατ. ευρώ. Συνολικά το Τρίτο κανάλι από το ανταποδοτικό τέλος παίρνει 25 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 25,5 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 4.800.000 ευρώ είναι από διαφημιστικά έσοδα και τα 20 εκατ. για τις παραγωγές των προγραμμάτων.

Εμφαση σύμφωνα με το γενικό διευθυντή δίνεται στην ψυχαγωγία, ενώ η ΕΤ-3 δεν ενδιαφέρεται τόσο για τη θεαματικότητα, αλλά για την ποιότητα των προγραμμάτων της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπομπές για άτομα με ειδικές ανάγκες, για μετανάστες ενώ για πρώτη φορά μπαίνει και ξένη καθημερινή τηλεσειρά ρωσικής παραγωγής, η «Carmelita» που θα προβάλλεται στις 9 το βράδυ. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, ντοκιμαντέρ και ενδιαφέρουσες ξένες ταινίες.


Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ