Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οικονομικά συμφέροντα πίσω από την απόλυση

Απόλυση του διευθυντή Ειδήσεων του «ΠΑΤΡΑ TV»

«Η παρουσία σου στο σταθμό δυσαρεστεί οικονομικά συμφέροντα της πόλης και επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνσή σου από το σταθμό». Με αυτήν την ωμή και απροκάλυπτη δικαιολογία, η Διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού «PATRA TV» (ιδιοκτησίας Α. Πολέμη) στην Αχαΐα απέλυσε τον δημοσιογράφο Γιάννη Γεωργόπουλο, διευθυντή Ειδήσεων και παρουσιαστή του βραδινού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, σε επικοινωνία του «Ρ» μαζί του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Διεύθυνση του καταλόγιζε συνεχώς πως «το κανάλι είναι δεξιών πεποιθήσεων και δε συνάδει με το αριστερό προφίλ το δικό σου» και κατήγγειλε ότι η Διοίκηση του σταθμού παρενέβαινε συστηματικά στο δημοσιογραφικό του έργο, υπαγορεύοντάς του ποιες ειδήσεις - και με ποιο τρόπο - είχαν θέση στα δελτία ειδήσεων του σταθμού.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καταδικάζει την «απαράδεκτη, παράνομη και αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης του σταθμού» και υπογραμμίζει: «Η στάση του πρέπει να επιβραβευτεί από την κοινωνία και, παράλληλα, να καταδικαστεί η συμπεριφορά των διοικούντων του "ΠΑΤΡΑ ΤV", οι οποίοι με τη στάση τους αποκαλύπτουν ένα πρόσωπο, που παραπέμπει σε πολύ σκοτεινές περιόδους για τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», η οποία, αφού καταγγέλλει ως παράνομη, καταχρηστική και τρομοκρατική την απόλυση του Γ. Γεωργόπουλου, τονίζει: «Η ιδιοκτησία του σταθμού ξαναζωντανεύοντας τον Μακαρθισμό προχώρησε στην απόλυση, γιατί οι προοδευτικές ιδέες του δημοσιογράφου δεν ταίριαζαν με το συντηρητικό προφίλ του σταθμού».

Με χθεσινή του ανακοίνωση, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι η καταγγελία σύμβασης του δημοσιογράφου παραβιάζει «κατάφωρα κάθε έννοια νομιμότητας και προκαλεί την αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κόσμου». Καλεί δε την εργοδοσία και τη Διοίκηση του σταθμού να ανακαλέσουν την απόλυση και να τηρήσουν τη νομιμότητα.

  • Ωρες αγωνίας εξακολουθούν να περνούν οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», μετά τους ανοιχτούς εκβιασμούς της εργοδοσίας ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις σε όσους δεν αποχωρήσουν με τη μέθοδο της «εθελουσίας εξόδου». Την ίδια ώρα που ο κλάδος πλήττεται από τέτοιου είδους τακτικές των ιδιοκτητών, η ΕΣΗΕΑ, ουσιαστικά, είναι απούσα, αφού ακόμη, μετά από τέσσερις μήνες, δεν έχει συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο. Με αυτόν τον τρόπο, οι παρατάξεις που εμποδίζουν τη συγκρότηση του προεδρείου παίζουν το «παιχνίδι» του Αλαφούζου και των άλλων ιδιοκτητών, αφήνοντας τον κλάδο έρμαιο στις παράνομες απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ