Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
«Υπομονή και μυαλό»

Τα ζητούμενα από τον Γιαννάκη για νίκη πρόκριση σήμερα επί του Ισραήλ

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του φετινού Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Σερβία θέλει να τσεκάρει η Εθνική ομάδα των ανδρών στο σημερινό αγώνα κόντρα στο Ισραήλ (21.30 ΝΕΤ). Οι διεθνείς επικράτησαν την Κυριακή της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 67-50 και... ρέφαραν έτσι την ήττα από τη Σλοβενία (68-55) ενώ παράλληλα σφράγισαν και την πρόκριση για τους 16 του θεσμού.

Οσον αφορά το σημερινό παιχνίδι κόντρα στους Ισραηλινούς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης δηλώνει αισιόδοξος για τη νίκη - πρόκριση, ωστόσο όμως αναγνωρίζει πως ο αγώνας έχει αρκετές παγίδες και δυσκολίες. Τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι παίκτης της Εθνικής σήμερα σύμφωνα με τον Ελληνα τεχνικό είναι δυο. Μυαλό και υπομονή. «Είναι μια ομάδα με εμπειρίες, έχουν ένα σύλλογο που όλοι έχουν αγωνιστεί σ' αυτόν ή παίξανε ως αντίπαλοι, άρα μας περιμένει μια πολύ δύσκολη βραδιά. Μπορεί να ήρθε την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Εχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ και παίκτες με εμπειρία. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά χρειαζόμαστε υπομονή και μυαλό».

Αναφερόμενος στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας είπε: «Δώσαμε τρία παιχνίδια, είχαμε καλές και κακές στιγμές, αλλά είμαστε στο δρόμο μας. Θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Μέσα από δύσκολες στιγμές, δείξαμε καλά στοιχεία σαν ομάδα. Στο κρίσιμο ματς με τη Βοσνία και μετά την ήττα από τους Σλοβένους, είχαμε υπομονή και μοναδικό όχι καλό σημείο ήταν τα παιδαριώδη λάθη που κάναμε».

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του Ισραήλ Σβι Σερφ δίνει τον τίτλο του φαβορί στην Ελλάδα επισημαίνοντας όμως ότι η ομάδα του καλείται να παλέψει μέχρι τέλος για τη νίκη.

Ας σημειωθεί ότι ο νικητής του παιχνιδιού θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στα προημιτελικά που θα γίνουν την Πέμπτη. Εκεί έχουν ήδη προκριθεί η Σλοβενία, η Ισπανία, και η Λιθουανία οι οποίες αντίστοιχα περιμένουν τους νικητές των παιχνιδιών Γερμανίας - Τουρκίας (19.00), Κροατίας - Ιταλίας (19.00), Σερβίας - Γαλλίας (21.30).

  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων: Α': Ιταλία - Ουκρανία 99-62, Ρωσία - Γερμανία 58-84. Β': Λιθουανία - Βουλγαρία 92-79, Κροατία - Τουρκία 80-67. Γ': Σλοβενία - Γαλλία 68-58, Δ: Ισπανία - Ισραήλ 77-85, Λετονία - Σερβία/Μαυροβούνιο 67-82.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ