Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι Παλιάτσοι» στο Ηρώδειο

Η όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο «Οι Παλιάτσοι», σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι, ανεβαίνει από σήμερα μέχρι 26/9, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΛΣ.

Το λυρικό έργο, που καθιέρωσε τον Ιταλό συνθέτη και έχει παρουσιαστεί στα σημαντικότερα θέατρα της Ευρώπης, ανεβαίνει στο Ηρώδειο με τους Alberto Cupido, Veronica Villarroel και Alexandru Agache στους βασικούς ρόλους. Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία το 1892 στο Μιλάνο, χαρίζοντας παγκόσμια φήμη στον Ρ. Λεονκαβάλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Κάνιο υπήρξε ένας από τους αγαπημένους του μυθικού τενόρου Ενρίκο Καρούζο στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Ρουτζέρο Λεονκαβάλο έγραψε ο ίδιος το λιμπρέτο της όπεράς του, που βασίζεται στο δημοφιλές για το λυρικό θέατρο της εποχής τρίπτυχο έρωτας, ζήλια, βία. Ισχυριζόταν ότι η πλοκή του μύθου βασιζόταν σε αληθινά γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στην Καλαβρία όταν ήταν παιδί.

Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Φρ. Τζεφιρέλι, με τη μεγάλη θητεία στο χώρο της όπερας, υπογράφει και τα σκηνικά και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική διεύθυνση είναι του Μασιμιλιάνο Στεφανέλι και τα κοστούμια της Ραϊμόντα Γκαετάνι. Ερμηνεύουν, επίσης, οι Mark Milhofer και Luca Salsi.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ