Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.- Ενα καλώδιο που κόπηκε κατά λάθος βύθισε στο σκοτάδι την ευρύτερη περιοχή του Λος Αντζελες για δύο ώρες τη Δευτέρα. Το μπλακ άουτ προκάλεσε τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Αυγούστου 2003, περίπου 50 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Νέα Υόρκη και στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

ΑΓΚΥΡΑ.- Αλλαγές στον «αντιτρομοκρατικό» νόμο στην Τουρκία προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και ΑνάπτυξηςΤζεμίλ Τσιτσέκ, ενώ για το θέμα της «τρομοκρατίας» το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε χτες έκτακτη σύνοδο του Κοινοβουλίου.

ΚΙΕΒΟ.- Παρουσιάζοντας τον νέο επικεφαλής της SBU ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο κάλεσε χτες να «ερευνηθούν εντός 10 ημερών» οι καταγγελίες περί διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης που απέπεμψε την περασμένη βδομάδα. Επίσης, εξαπέλυσε φραστική επίθεση ενάντια στην πρώην πρωθυπουργό του, Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία πλέον τοποθετείται εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να παραγράψει χρέη της εταιρίας «Unified Energy Systems», που διηύθυνε στο παρελθόν.

ΤΟΚΙΟ.- Τα καστροφικά φυσικά φαινόμενα, όπως ο κυκλώνας «Κατρίνα» στις ΗΠΑ, θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα, προειδοποίησαν εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στο Φόρουμ Επιστημών και Τεχνολογιών που ολοκληρώθηκε χτες στο Κιότο.

ΠΕΚΙΝΟ.- Ξανάρχισαν χτες στο Πεκίνο οι εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο με τη ΛΔ Κορέας να επισημαίνει πως δε θα εγκαταλείψει το αναφαίρετο δικαίωμά της για πυρηνικό πρόγραμμα με σκοπό την παραγωγή ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ