Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Τούτη η γιορτή είναι δική μας!

Την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια

...εκεί που οι νύχτες πυροδοτούνται με το κέφι...
...εκεί που οι νύχτες πυροδοτούνται με το κέφι...
Πανεπιστημιούπολη. Ιλίσια. Και οι νύχτες θα γίνουν πάλι κόκκινες. Νύχτες όμορφες, νύχτες ζωντανές, νύχτες που αποκτούν το πυροκόκκινο της μέρας. Μ' ό,τι μας καίει, μ' ό,τι μας εξεγείρει, μ' ό,τι σχεδιάζουμε για να πάμε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Ολα θα βρεθούν πάλι εδώ. Επί σκηνής. Μ' ένα τραγούδι για σένα που ξεκινάς κάθε αυγή μ' ένα ξεροκόμματο κάτω από το πουκάμισό σου. Μ' ένα στίχο για σένα που ρίχνεις το βάρος της καρδιάς σου πάνω στα κομπρεσέρ. Με μια συζήτηση για σένα που στενάζεις ψάχνοντας μια αξιοπρεπή δουλιά. Με μια θεατρική παράσταση για σένα που ξενυχτάς πάνω από τα βιβλία που δε σου λένε την αλήθεια.

Ολοι θα ανταμώσουμε πάλι εδώ, όπως γίνεται τρεις δεκαετίες τώρα. Στην κόκκινη γιορτή. Στη δική μας γιορτή. Τη γιορτή όλων εκείνων που αντιστέκονται, που θέλουν να μάθουν την αλήθεια. Την αλήθεια που είναι κόκκινη. Τούτη η γιορτή είναι δική μου, δική σου, είναι μιας απέραντης, κόκκινης στρατιάς ακροβολισμένης σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Και το χώμα θα κουβαλήσει πάλι πατημασιές, μυρωδιές, εικόνες από την Κούβα, τη Βενεζουέλα, την Παλαιστίνη, το Σουδάν. Θα αναστήσει αξίες που ντουφεκίζονται σε κάθε γωνιά και στην άλλη σηκώνονται ξανά και αντρειεύουν μ' ακόμα πιο δυνατή φωνή.

Σε τέσσερις μέρες η γιορτή ξεκινά, οι πύλες ανοίγουν για το κεντρικό 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Με το σύνθημα: «Μαθαίνοντας την αλήθεια, αλλάζοντας τον κόσμο», να βρίσκει ανταπόκριση στους χώρους των Νέων Εργαζόμενων, των Φοιτητών, των Σπουδαστών, των Μαθητών, του Ελεύθερου Δημιουργικού Χρόνου, της Διεθνούπολης, του Παιδότοπου, των Βιβλιοπωλείων. Ενώ καθημερινά θα φιλοξενούνται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, προβολές, δρώμενα, αθλητικά τουρνουά, σκάκι, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές ταινιών.


...για τη γιορτή της νεολαίας...
...για τη γιορτή της νεολαίας...

Στήνοντας τις σημαίες που δείχνουν το δρόμο για τα Ιλίσια...
Στήνοντας τις σημαίες που δείχνουν το δρόμο για τα Ιλίσια...

Γιατί τούτη η γιορτή...
Γιατί τούτη η γιορτή...

...είναι δική μας!
...είναι δική μας!

...αξίες και ιδανικά
...αξίες και ιδανικά


Επιμέλεια:
Ελένη ΤΖΙΒΡΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ