Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά στο έλεος της επιδιαιτησίας
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
κρύβουν οι θριαμβολογίες

Επικίνδυνη η απόφαση για δημιουργία δυνάμεων ταχείας επέμβασης  50.000 στρατιωτών, ενώ νέες αποφάσεις αναμένονται σήμερα...

Οι διάφορες προσπάθειες θριαμβολογίας προσπαθούν να κρύψουν τις συνολικές αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται για τα ζητήματα της περιοχής, με βάση τις χτεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι.

Οι διπλωματικές και γενικόλογες διατυπώσεις, που επιλέχτηκαν για τα σχετικά κείμενα, δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι το Κυπριακό οδεύει με τις συνομιλίες στο τελικό στάδιο του ξεπουλήματος μέσω της θεσμοθέτησης της διχοτόμησης ενός ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ, ενώ τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Αιγαίο και οι τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας θα βρίσκονται ακόμα περισσότερο πλέον στο σημείο που θα καθορίζει η επιδιαιτησία και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού.

Εξίσου σοβαρό όμως, που αποφασίστηκε χτες και που προσπάθησε να υποβαθμίσει ο πρωθυπουργός, αλλά πρέπει να ανησυχήσει κυρίως τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, είναι η δημιουργία του στρατιωτικού σώματος 50.000 μισθοφόρων ταχείας επέμβασης στις χώρες της περιοχής για την «ασφάλεια και άμυνα» της Ευρώπης.

ΣΕΛΙΔΕΣ 12 - 13


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ