Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποφασιστική καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις τοπικές εκλογές

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό επισημαίνει:

«Η θέση του ΚΚΕ για τον εκλογικό νομό και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σταθερή και πάγια: Καθιέρωση της απλής αναλογικής για Δημοτικά - Νομαρχιακά Συμβούλια και έμμεση εκλογή των Δημάρχων - Νομαρχών από αυτά.

Δε μας αφορά και δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε κανέναν "διάλογο" για δήθεν αναλογικότερο νόμο. Τον αντιλαϊκό ρόλο και χαρακτήρα της ΤΑ τον έχουν συνδιαμορφώσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και αυτός ούτε αλλάζει ούτε εξαρτάται από τον εκλογικό νόμο.

Ο καυγάς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νομό δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τον λαό από το κύριο που είναι: Στις επερχόμενες εκλογές, με κριτήριο τη ζωή και τα προβλήματά του, να καταδικάσει αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική τους και να αποδυναμώσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνολικά. Να ισχυροποιήσει τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ για την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ