Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Επισπεύδεται η παράδοση στους ιδιώτες

Την ώρα που 150 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια μένουν κλειστά, λόγω έλλειψης προσωπικού

Κλειστά παραμένουν τα κρεβάτια των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ιδιώτες, όμως, της Υγείας κάνουν χρυσές δουλιές...

Eurokinissi

Κλειστά παραμένουν τα κρεβάτια των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ιδιώτες, όμως, της Υγείας κάνουν χρυσές δουλιές...
Την επίσπευση των διαδικασιών παράδοσης της νοσηλείας των ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία στους επιχειρηματίες της Υγείας, την ώρα που παραμένουν κλειστά 150 πλήρως εξοπλισμένα δημόσια κρεβάτια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος με αφορμή την προχτεσινή οδύσσεια συγγενών τραυματία απ' την Κω για την εξεύρεση κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο 36χρονος άντρας τραυματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κω και με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στη Ρόδο, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο τραυματίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, αλλά στο νοσοκομείο της Ρόδου δεν υπήρχε κλίνη, γιατί, λόγω έλλειψης προσωπικού, λειτουργούν μόνο τέσσερα απ' τα οχτώ κρεβάτια ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο. Από 'κει και μετά ξεκίνησε η οδύσσεια της συζύγου του τραυματία, η οποία χρειάστηκε να παρέμβει σε τηλεοπτική εκπομπή που εμφανιζόταν ο υφυπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος, προκειμένου να πετύχει ο σύζυγός της να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης!

Μετά από αυτά μάλιστα, ο υφυπουργός Υγείας χρησιμοποίησε τις ελλείψεις που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί, αρνούμενη να κάνει προσλήψεις για τη λειτουργία των δημοσίων κλινών ΜΕΘ, προκειμένου να ανακοινώσει - πάλι μέσω της τηλεόρασης - ότι το υπουργείο Υγείας επισπεύδει το μέτρο της ενοικίασης κλινών ΜΕθ, που ξεκίνησε απ' το «Ερρίκος Ντυνάν» και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές. Ετσι, μετά τη συμφωνία για την ενοικίαση 30 κλινών ΜΕθ του «Ερρίκος Ντυνάν», έρχεται άμεσα και η συμφωνία με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές για την ενοικίαση 75 ακόμα κλινών ΜΕΘ.

«Ανθρακας» και το «Παπαγεωργίου »

Τεράστιες ελλείψεις σε κρίσιμα τμήματα όπως η ΜΕΘ αντιμετωπίζει και το κατά τα άλλα υπερσύγχρονο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναδείχτηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχτές, οι κλινικές αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, η ωτορινολαρυγγολογική κλινική παραμένει κλειστή, ενώ, απ' τις συνολικά 750 προβλεπόμενες κλίνες του νοσοκομείου, λειτουργούν σήμερα οι 706. Αλλά, ακόμα αναμένονται στο νοσοκομείο οι 293 προσλήψεις από προκήρυξη του Δεκέμβρη του 2003! Η λίστα αναμονής για στεφανιαιογραφία φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, ενώ η διοίκηση παραδέχτηκε ότι υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού του νοσοκομείου, τις μέρες μάλιστα του καύσωνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ