Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρούσμα αυταρχισμού

Ενα ακόμα κρούσμα αυταρχισμού από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) σημειώθηκε χτες σε βάρος εργαζόμενου, στο πλαίσιο των «προληπτικών ελέγχων» που βρίσκονται σε έξαρση, με πρόσχημα τα «τρομοκρατικά» χτυπήματα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, χτες το βράδυ, λίγο μετά τις 7 μ.μ., δύο αστυνομικοί πλησίασαν τον Σταύρο Αναστασιάδη, ο οποίος περίμενε το λεωφορείο στη στάση «Φάρος» του Ν. Ψυχικού προκειμένου να μεταβεί από τη δουλιά του στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί ζήτησαν και έλαβαν την ταυτότητά του και στην πορεία απαίτησαν να ελέγξουν την τσάντα του, για να εισπράξουν την άρνηση του Στ. Αναστασιάδη.

Μάλιστα, όταν ο τελευταίος ζήτησε τα στοιχεία τους, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα του Ν. Ψυχικού, όπου έγινε εξακρίβωση των στοιχείων του, για να αφεθεί κατόπιν ελεύθερος. Ζητώντας εξηγήσεις ο εργαζόμενος από τον προϊστάμενο του αστυνομικού τμήματος, έλαβε την απάντηση ότι η προσαγωγή έγινε στα πλαίσια των «προληπτικών ελέγχων», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συνέπειες που έχουν οι πολίτες που αρνούνται τον αναίτιο αυτό έλεγχο, που είναι η παραπομπή στον εισαγγελέα.

Παρέμβαση στο αστυνομικό τμήμα για το γεγονός έκαναν τόσο ο Γ. Πέρρος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ