Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να καταδικαστεί η πολιτική τους

Απέχουμε 14 μήνες από τις τοπικές εκλογές και ήδη, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, συνεπικουρούμενοι από αρκετούς κονδυλοφόρους και αναλυτές έπιασαν δουλιά. Στόχος τους: πώς να «περάσουν» τα δικά τους ψεύτικα διλήμματα στα λαϊκά στρώματα, ώστε και να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική που από κοινού προωθούν στην Αυτοδιοίκηση και την ψήφο τους να υφαρπάσουν.

- Σηκώνουν τόνους σκόνης, με το αν ο δήμαρχος θα πρέπει να βγαίνει με 42% από την πρώτη Κυριακή ή αν θα πηγαίνει σε δεύτερο γύρο, λες και η ευτυχία των δημοτών κυριολεκτικά και αποκλειστικά εξαρτάται από τον τρόπο εκλογής του!

- Χύνουν ατέλειωτο μελάνι για να πείσουν πως όλα εξαρτώνται από το πόσο καλός διαχειριστής είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, λες και η όποια διαχείριση μιας αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί ποτέ να φέρνει φιλολαϊκό αποτέλεσμα!

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα διλήμματα με τα οποία επιδιώκουν να διεξαχθεί η εκλογική μάχη. Να προς τα πού θέλουν να προσανατολίσουν την κουβέντα μπροστά στις εκλογές.

Οι Κομμουνιστές, οι συνεργαζόμενοι μ' αυτούς προοδευτικοί πολίτες, όλοι όσοι προσδοκούν στη διαμόρφωση ενός ριζοσπαστικού, αγωνιστικού πόλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Εχουν ήδη αρχίσει - και θα συνεχίσουν με εντεινόμενους ρυθμούς - να ξεσκεπάζουν την υποκρισία και τις προσπάθειες παραπλάνησης των τριών κομμάτων - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία στα όργανα της Αυτοδιοίκησης. Και, ταυτόχρονα, αναδείχνουν την πολιτική που ασκούν οι φορείς της, και την κρύβει επιμελώς «η συμμαχία των τριών» και καλούν σε συζήτηση και τοποθέτηση πάνω σ' αυτήν. Γιατί η πολιτική που ασκείται είναι αυτή που λύνει ή οξύνει τα προβλήματα.

Οι κομμουνιστές φέρνουν, λοιπόν, στο κέντρο της συζήτησης τις βασικές πλευρές αυτής της πολιτικής και καλούν τα λαϊκά στρώματα:

- Να καταδικάσουν στις τοπικές εκλογές όσους συμφωνούν ή ανέχονται μια Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικό κρίκο και θεσμό της κρατικής εξουσίας. Να δώσουν την ψήφο τους σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε μια τέτοια εξέλιξη και παλεύουν για ένα δήμο λαϊκό κύτταρο, μετερίζι στους αγώνες του λαού.

- Να καταψηφίσουν όσους τη θέλουν ή την ανέχονται σαν μοχλό, για να περάσουν όλες οι αντιδραστικές και αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις για τις οποίες κυριολεκτικά «καίγεται» σήμερα το σύστημα. Οσους στηρίζουν τη διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων, την εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την επιβολή φόρων με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Να δώσουν την ψήφο τους σ' όσους εγγυώνται αγώνες και καθημερινή ακούραστη δράση στο πλάι εργατικών και άλλων οργανώσεων. Σ' αυτούς που προβάλλουν αιτήματα και διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών οικογενειών.

Τα λαϊκά στρώματα, που βιώνουν τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής, θα έχουν τον τελευταίο λόγο. Ας είναι όλοι σίγουροι πως θα είναι πολλοί αυτοί που θα αγωνιστούν, ώστε αυτός ο λόγος να βρει την έκφρασή του και στην κάλπη. Λόγος καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής που, περνώντας μέσα και από την Αυτοδιοίκηση, τους κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή. Να γιατί και αυτή η μάχη είναι πολιτική - ταξική και άρα πολιτική - ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση.


Βασίλης ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ