Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ακριβά μαγαζιά»

Αν δε διορθώσουν άμεσα την κατάσταση στα νοσοκομεία οι διοικητές τους θα απολυθούν, απειλούν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης. Βεβαίως, ως διόρθωση οι κυβερνώντες δεν εννοούν τη βελτίωση των παροχών Υγείας στο λαό, αλλά το οικονομικό «νοικοκύρεμα» στα νοσοκομεία και την προώθηση, πιο γρήγορα κι αποφασιστικά, της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποιήσεων.

Αλλά, ας μην ανησυχεί η κυβέρνηση. Οι «άνθρωποί» της κάνουν καλά τη «δουλιά» τους. Αλλωστε, ήδη, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε «ακριβά μαγαζιά», που ψάχνουν για «πελάτες», οι οποίοι θα μπορούν να αγοράσουν την υγεία τους κι έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτες βασικούς τομείς της δραστηριότητάς τους. Σήμερα, για να μπει κάποιος σε νοσοκομείο πρέπει να «τ' ακουμπήσει» κανονικά. Θα πληρώσει εισιτήριο εισόδου, θα καταβάλει, τοις μετρητοίς, για τις εξετάσεις που θα χρειαστεί να κάνει και θα περιμένει να πάρει μέρος των χρημάτων από το ταμείο του - το ίδιο θα κάνει και στα Κέντρα Υγείας, μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου - θα «ξηλωθεί» και για το «φακελάκι» στο γιατρό και μπορεί να νοσηλευτεί σε ράντζο του διαδρόμου, αφού και οι υποσχέσεις του Νικ. Κακλαμάνη ότι θα εξαφανίσει, «εν ριπή οφθαλμού», τα ράντζα, αποδείχτηκαν λόγια του αέρα.

Φαίνεται, όμως, ότι οι κυβερνώντες δεν αρκούνται σ' αυτά και θέλουν περισσότερα, Ε, ας το λάβουν υπόψη τους κι αυτό εκείνοι που τους ψήφισαν, αλλά και όσοι τους ανέχονται...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ