Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ... ΑΜΕΡΙΚΗ

ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ: «Με μέση κατανάλωση βενζίνης δέκα λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα, ένας οδηγός στην αρχή του χρόνου έκανε τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη πληρώνοντας περίπου 37 ευρώ για βενζίνη: 500 χιλιόμετρα, δηλαδή 50 λίτρα επί 0,75 ευρώ, που ήταν τότε η μέση τιμή της αμόλυβδης. Τώρα με 37 ευρώ αγοράζει λιγότερα από 40 λίτρα (αφού η μέση τιμή έχει ανέβει στα 94 λεπτά το λίτρο) και ο ίδιος οδηγός με αυτά τα χρήματα θα φτάσει λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λάρισα» (Από το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου»).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ...ΕΜΦΡΑΓΜΑ: «Πανάκριβα μηχανήματα σκουριάζουν αχρησιμοποίητα, κλειστά κρεβάτια στις Εντατικές, χειρουργεία που ουδέποτε λειτούργησαν, μονάδες και κλινικές που υπάρχουν μόνο στα "χαρτιά": 12 από τα νοσοκομεία που κτίστηκαν στη χώρα μας από το 1993 έως το 2003 και κόστισαν περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ λειτουργούν στο 50% των δυνατοτήτων τους, επειδή δε στελεχώθηκαν επαρκώς» (Από το ρεπορτάζ στα «Νέα»).

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ: «Ο ανθός της διεθνούς κερδοσκοπίας αλωνίζει στη Σοφοκλέους, έξι χρόνια μετά το "έπος" του 1999. Χοντρά πακέτα μετοχών αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ "γυρίζουν" καθημερινά, με εντολές που καταφθάνουν μέσω εταιρειών οφ-σορ από τις νήσους... Καϊμάν ή τις Παρθένους Νήσους, αλλά και την Κύπρο, προσφέροντας ιλιγγιώδη κέρδη στους λιγοστούς αλλοδαπούς ενοίκους του Χρηματιστηρίου Αθηνών που έχουν στήσει πάρτι. Αυτοί οι επενδυτές κατέχουν το 38 - 40% του συνόλου των μετοχών του Χ.Α. και το 45% των 20 μεγαλύτερων (Από το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ