Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε πολυκατοικία στη συνοικία Μόαμπιτ της γερμανικής πρωτεύουσας. Νεκροί είναι Πολωνοί μετανάστες και ένας από το Κοσσυφοπέδιο. Οι Αρχές του Βερολίνου μιλούν για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων χρόνων και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ. Τουλάχιστον 150.000.000 ρεάλ (περίπου 53 εκατ. ευρώ) εκλάπησαν από την έδρα της Κεντρικής Τράπεζας, στη Φορταλέσα, στη μεγαλύτερη διάρρηξη που έχει γίνει ποτέ σε βραζιλιάνικη τράπεζα. Οι διαρρήκτες μπήκαν στην τράπεζα το Σαββατοκύριακο από τούνελ μήκους 200 μέτρων, το οποίο έσκαβαν επί τρεις μήνες!

ΠΕΚΙΝΟ. Τουλάχιστον 123 ανθρακωρύχοι παρέμεναν παγιδευμένοι χθες σε ανθρακωρυχείο στο Σινγκνίνγκ της επαρχίας Γκουαντόνγκ μετά από πλημμύρα, τα αίτια της οποίας δεν είναι γνωστά, μετέδωσε χθες το Νέα Κίνα. Παρά το κλείσιμο 5.000 ανθρακωρυχείων εφέτος στην Κίνα, τα φονικά εργατικά δυστυχήματα στον τομέα των ανθρακωρυχείων -- που το 2004 κόστισαν 6.027 ζωές -- συνεχίζονται.

ΝΙΑΜΕΪ.- «Προπαγάνδα ψεύδους» και «υπερβολές» αξιωματούχων του ΟΗΕ και πολιτικών της αντιπολίτευσης είναι τα περί λιμοκτονίας στο Νίγηρα, ισχυρίστηκε χτες μιλώντας στο ΒΒC ο πρόεδρος της χώρας Μαμάντου Τάνγια, υποστηρίζοντας πως «ο λαός είναι καλοταϊσμένος»....

ΤΙΡΑΝΑ. Δάνειο 250 εκατ. δολαρίων ενέκρινε χθες προς την Αλβανία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD). Το δάνειο αφορά 20 έργα υποδομής (οδοποιία, ενέργεια). Το 49% του ποσού του δανείου θα κατευθυνθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ