Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Τεράστιες οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σχετικά με τις πρόσφατες εκτεταμένες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, τονίζεται: «Οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στην αγροτική παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας, δείχνουν για άλλη μια φορά τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν έκαναν τα απαιτούμενα έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικά, αντιχαλαζικά κ.ά., δε χρηματοδότησαν και δεν άλλαξαν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να καλύπτει το σύνολο της ζημιάς στην αγροτική παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες με την οργάνωση και την πάλη τους να διεκδικήσουν τη δημιουργία των αναγκαίων αγροτικών έργων υποδομής, τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο. Να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στους κύριους υπεύθυνους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και μαζί με το ΚΚΕ να παλέψουν για μια λαϊκή αγροτική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ