Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Πρόγραμμα» ... συνέχισης της ομηρίας

Στα τέλη Δεκέμβρη υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «ένταξης» των μεταναστών, όπως αποκαλεί τους όρους και τις διαδικασίες συνέχισης της ομηρίας τους από τις ορέξεις της εργοδοσίας και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου - μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή - «σημασία έχει η εφαρμογή των διατάξεων (σ.σ. του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα) για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών». Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι μετανάστες εξακολουθούν να ζουν σε καθεστώς ομηρίας, όπως εξακολουθούν να υφίστανται και οι αυστηρές προϋποθέσεις απόκτησης ή ανανέωσης της άδειας παραμονής στη χώρα. Θυμίζουμε την κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, να εισέρχονται στη χώρα μόνο όσοι εξυπηρετούν την ελληνική οικονομία.

Τη συνάντηση του υπουργού με τον πρωθυπουργό απασχόλησε επίσης το πρόγραμμα «Μετέχω» της Κοινωνίας της Πληροφορίας, το οποίο προβλέπει τη μηχανοργάνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, σε συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, ο Πρ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Κ. Καραμανλή για την πορεία των οικονομικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ), όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την ψήφιση του νέου καθεστώτος χρηματοδότησης των νομαρχιών, με το οποίο διαχωρίζεται η κρατική επιχορήγηση που εισπράττουν από τα χρήματα για την καταβολή των διαφόρων επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι υπάρχει αύξηση στα έσοδα των νομαρχιών, όταν όμως ο κρατικός προϋπολογισμός και τα έσοδα που αποδίδονται προς τη ΝΑ παραμένουν τα ίδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ