Κυριακή 7 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Προβλήματα από βροχές και χαλάζι

Σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις και το χαλάζι που έπληξαν και χτες πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Μετά τις προχτεσινές χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν την Κομοτηνή, τη Ν. Πέραμο Καβάλας και χωριά στα όρια των νομών Δράμας και Καβάλας, χτες, επλήγη και πάλι η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου σε πολλά χωριά των νομών Ξάνθης και Κομοτηνής η καταστροφή των καλλιεργειών είναι ολοκληρωτική.

Στο χωριό Κάλχας, βόρεια της Κομοτηνής, υπερχείλισε χείμαρρος και κινδύνευσαν να πνιγούν κτηνοτρόφοι, ενώ μετά την έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκαν 6 άτομα που είχαν καταφύγει σε στέγες σπιτιών. Πολλά αιγοπρόβατα, αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Καλλιέργειες με καπνά στους δήμους Κομοτηνής και Φυλίρας καταστράφηκαν από το χαλάζι που έπεσε και είχε μέγεθος φουντουκιού.

Επίσης από τη χαλαζόπτωση έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή οι αμπελώνες, ελαιώνες και άλλες καλλιέργειες των δήμων Ελευθερών και Πιερέων του νομού Καβάλας. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Χρυσούπολης Καβάλας, ενώ στη Ν. Απολλωνία του νομού Θεσαλονίκης από υπερχείλιση χειμάρρου κινδύνευσε να πνιγεί ένας αγρότης. Στο νομό Χαλκιδικής έβρεχε και χτες καταρρακτωδώς και σημειώνονταν μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 15 κλήσεις για άντληση υδάτων στην πόλη του Πολυγύρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ