Κυριακή 31 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα

Δεκάδες θα είναι οι καθημερινές «εστίες» των πολιτικών εκδηλώσεων (σεμινάρια, «εργαστήρια», συνέδρια), όπως επίσης των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα φιλοξενήσει το 16ο ΠΦΝΦ.

Από τις 9 ως τις 13 Αυγούστου, κάθε ήπειρος θα βρεθεί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ για μια ολόκληρη μέρα. Τα δεινά που ο ιμπεριαλισμός επιφέρει για τους λαούς, ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους νέους - και όχι μόνο - όπως η ανεργία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι μερικές μόνο από τις θεματικές ενότητες του ΠΦΝΦ. Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Αντιιμπεριαλιστικό Διεθνές Δικαστήριο, όπου θα συμμετάσχουν δικηγόροι από διάφορες χώρες, ειδικευμένοι μάλιστα στο διεθνές δίκαιο. Οι... υποθέσεις (οικονομικοί και πολιτικοί αποκλεισμοί, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι πόλεμοι και η κατοχή σε βάρος πολλών λαών κλπ.) θα «εκδικάζονται», στο Πολύεδρο του Καράκας, ένα χώρο εκδηλώσεων χωρητικότητας 15.000 ατόμων, στις 13 και 14 Αυγούστου. Χιλιάδες αντιπρόσωποι και επισκέπτες θα κατακλύζουν καθημερινά τα «Κλαμπ των Περιφερειών», που θα λειτουργούν στο «Πάρκο ντε λος Καόμπος». Αντιπροσωπείες των αποστολών θα λάβουν μέρος σε επισκέψεις που θα γίνουν σε προάστια του Καράκας, αλλά και κοντινά κρατίδια, συναντήσεις με τοπικούς φορείς, λαϊκές οργανώσεις κλπ.

Στο πλαίσιο των στόχων που έχει βάλει η ΚΝΕ για ανταλλαγή εμπειρίας και συμβολή στο δυνάμωμα του συντονισμού του παγκόσμιου νεολαιίστικου κινήματος, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεις, εργαστήρια και συζητήσεις.

Με στόχο τη μετάδοση της εμπειρίας της ΚΝΕ από τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που εδώ και τριάντα χρόνια στέφεται με επιτυχία και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της νεολαίας, θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στη θεματική ενότητα του πολιτισμού, από την αντιπροσωπεία της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ