Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Αγωνιστικός χαιρετισμός και καταδίκη της τρομοκρατίας

Αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία, σπάζοντας τις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας, απευθύνει, σε ανακοίνωσή της, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να προβάλουν και να διεκδικήσουν λύσεις, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

«Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μέχρι την οριστική κατάργηση της καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Οι νόμοι του κεφαλαίου ποτέ δε θα νομιμοποιηθούν στη συνείδηση της εργατικής τάξης», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη ισχυροποίησης του ΠΑΜΕ, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων από καλύτερη θέση.

«Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη στάση της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που μπορούσαν να προκηρύξουν και να προετοιμάσουν την απεργία πιο έγκαιρα, αλλά δεν το επιδιώξανε γιατί δεν ήθελαν να πετύχει η απεργία».

Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας με επικεφαλής τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Γουναρόπουλο ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία στο πολυκατάστημα «Hondos Center». «Αυτήν την αποστολή έχει αναθέσει η κυβέρνηση στην αστυνομία, να χτυπάει απεργούς, όπως έκανε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ με τους ναυτεργάτες. Καταγγέλλουμε και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λιντοβόη, που κάλεσε την αστυνομία να χτυπήσει συνδικαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ