Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

«Δημαρχιακές εκλογές». Εικονογράφηση του Μιχ. Βενετούλια
«Δημαρχιακές εκλογές». Εικονογράφηση του Μιχ. Βενετούλια
Για το εικονογραφικό έργο του σε φυλλάδια και άλλες εκδόσεις για τον Καραγκιόζη, τιμάται σήμερα (9.15 μ.μ.), στο υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17, Ν. Τέρμα), ο ζωγράφος Μιχάλης Βενετούλιας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Θέατρο Σκιών με τίτλο «Νύχτες Μαγικές», που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου, σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Θα ακολουθήσει η παράσταση «Οι δύο λόρδοι» από τον Αθω Δανέλλη.

  • Συνεχίζονται στο Αττικό Θέατρο οι εκδηλώσεις «Καλοκαιράκι 2005», που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα (9 μ.μ.) φιλοξενείται συναυλία της Λιζέτας Νικολάου και αύριο συναυλία της Χαρούλας Λαμπράκη και του Κώστα Λεοντίτη. Ακολουθεί (29/7) η καλλιτεχνική εταιρία «Πολύμνια» με αθηναϊκές μελωδίες. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο άλσος Θησείου, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό, λειτουργεί εικαστική έκθεση με τίτλο «Ζωάκια στην Πόλη». Παρουσιάζονται γλυπτικές κατασκευές με χαρτί της Γιώτας Καλαβρυτινού. Πρόκειται για έναν εικαστικό ζωότοπο με σκυλάκια και γατάκια από παπιέ μασέ, που παίζουν, περπατούν, κοιμούνται, ρεμβάζουν. Με βλέμματα εκφραστικά σκλαβώνουν τους μικρούς τους φίλους, ενώ συγχρόνως τους δίνουν κάποια πλαστικά ερεθίσματα. Η έκθεση θα λειτουργεί έως 7 Αυγούστου και από 22 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου.
  • Συνεχίζεται στην πανέμορφη Κέα, η «3η Γιορτή των Παραμυθιών». Την Παρασκευή (9 μ.μ.), στην προβλήτα «Ποίσσες», η Μάνια Μαράτου θα αφηγηθεί θαλασσινές ιστορίες, ενώ στις 12 το βράδυ, ξεκινώντας από την Πιάτσα Ιουλίδας, θα μας χαρίσει «Μεταμεσονύχτιες ιστορίες στο μονοπάτι του κάστρου». Στις 30 Ιουλίου (8.30 μ.μ. Ιουλίδα Θέατρο πάρκου), η Αγνή Στρουμπούλη θα αφηγηθεί «Ελληνικά παραμύθια με ανεξιχνίαστες γριές».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ