Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΜΕ
«Θα πάρουν απάντηση»

Μαζική σύσκεψη συνδικαλιστών από τα σωματεία της Αθήνας για την προετοιμασία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που οργανώνει το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τρίτη στην πλατεία Κάνιγγος στις 10.π.μ.

Να πάρουν τα συνδικάτα την υπόθεση της οργάνωσης της απεργίας στα χέρια τους για να δοθεί το αγωνιστικό «παρών» σύσσωμης της εργατιάς στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, για να πάρει αποφασιστική απάντηση η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, αποφάσισαν εκπρόσωποι των σωματείων και συνδικάτων στη χτεσινή μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Συνδικαλιστές από το μέταλλο, το φάρμακο, τους κλωστοϋφαντουργούς, τους οικοδόμους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους ΟΤΑ, την Υγεία, τον επισιτισμό, τους λιθογράφους, τους τραπεζοϋπαλλήλους, τις μεταφορές κλπ., ήταν εκεί για να μεταδώσουν την εμπειρία από το χώρο τους και να μπολιάσουν τη δράση του ΠΑΜΕ με πλούσια συμπεράσματα. Να κουβεντιάσουν τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν, να πάρουν μέτρα και να ξεχυθούν στους χώρους δουλιάς και τις συνοικίες, για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας. Να μπουν μπροστά τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους να δώσουν δυναμική απάντηση με την απεργία και να είναι σε επιφυλακή για να καταργήσουν στην πράξη όποια μέτρα πάνε να εφαρμοστούν.

Οπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, δεκάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα περιοδειών. Για σήμερα περιοδείες έχουν προγραμματιστεί το πρωί στις μεταλλουργικές επιχειρήσεις «ΜΕΒΑΚΟ» στον Ασπρόπυργο, στις επιχειρήσεις «Γκράτεξ» και «Χερουβείμ» στο Αιγάλεω, σε μεγάλα συνεργεία αυτοκινήτων στη Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και στα συνεργεία αυτοκινήτων «Σιτροέν» και «Σκόντα». Το μεσημέρι στα ξενοδοχεία «ΧΙΛΤΟΝ» και «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ». Το απόγευμα στα πολυκαταστήματα «Νότος Γκάλερι», «Λαμπρόπουλος» και στα εμπορικά καταστήματα της «Ερμού».

Στην εισήγησή του, ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη η πάλη να διευρύνεται και επισήμανε ότι απάντηση στα βαθιά χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης θα δοθεί αν «απευθυνθούμε πλατιά στους εργαζόμενους, γιατί υπάρχουν προϋποθέσεις να συσπειρώσουμε κόσμο που μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα μαζί μας». «Ετσι, συνέχισε, οι αγώνες μας θα αντιστοιχηθούν στην επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θα πάρει απάντηση ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Θα γέρνει η πλάστιγγα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, και θα αλλάζει ο συσχετισμός. Ετσι θα ανοίξουμε το δρόμο, την προοπτική των βαθύτερων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών που απαιτούνται για να λυθούν τα προβλήματά μας».

«Η κυβέρνηση χτυπάει την καρδιά της εργατικής τάξης, τόνισε. Πάνω στο σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας χτίστηκαν τα πάντα: το οχτάωρο, το ασφαλιστικό, το εισόδημα, όλος ο κορμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων» γι' αυτό και αντίστοιχη πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων.

Σημειώνοντας ότι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ δίνει το σήμα «καλές διακοπές», υπογράμμισε ότι «οι συνδικαλιστές που είναι τμήμα αυτών των κομμάτων που προωθούν αυτή τη βαρβαρότητα πρέπει να πάνε στο περιθώριο. Οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ κλπ. που στήριξαν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που κορόιδεψαν τους εργαζόμενους με τους "κοινωνικούς διαλόγους" πρέπει να απομονωθούν. Είναι στην ίδια όχθη του ποταμού με τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στη μάχη για την πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24/9(2019-09-21 00:00:00.0)
Ενισχύουν το αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας(2019-09-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την ανάκληση απολύσεων στη «Neurosoft»(2019-07-09 00:00:00.0)
«Ξεσηκωθείτε, τους εργατοπατέρες της ETUC παραμερίστε»!(2011-05-17 00:00:00.0)
Νοθεία και σύμπλευση με την εργοδοσία από τον ΣΥΝ(2008-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ