Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θυσία» στην ανταγωνιστικότητα και στα κέρδη

Καταγγελία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για το θάνατο της 38χρονης λογίστριας

Η αποθήκη που έγινε τάφος για την 38χρονη λογίστρια

Motion Team

Η αποθήκη που έγινε τάφος για την 38χρονη λογίστρια
«O σκόπιμος παροπλισμός των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών αφήνει ασύδοτη την εργοδοτική αυθαιρεσία που στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" δε σταματά ούτε μπροστά στη θυσία της ανθρώπινης ζωής. Η ζωή και η υγεία του εργαζόμενου έχουν μπει στη διατίμηση», σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ υποδεικνύοντας τον ένοχο για το θάνατο της 38χρονης λογίστριας Αλέκας Παράσχου, που προχτές Τετάρτη κάηκε ζωντανή μέσα στην επιχείρηση που δούλευε στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Αυτή η διαπίστωση δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο έγκλημα. Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη στην Αλεξανδρούπολη και είχε θύματα 3 οικοδόμους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας, με σκοπό τη μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης είναι ο πραγματικός λόγος του νέου αυτού εργοδοτικού εγκλήματος». Σημειώνει εξάλλου πως δεν είναι το μόνο στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την περίοδο, μέσα σε συνθήκες καύσωνα, με θερμοκρασίες να ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τους 45 βαθμούς μέσα στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, σε πολλούς κλάδους (όπως στα καπνεργοστάσια «SOCOTAB» - «DIAMOD») η εντατικοποίηση της δουλιάς «χτυπάει κόκκινο», τα αναγκαία διαλείμματα για τις τωρινές κλιματικές συνθήκες δεν τηρούνται και τα φαινόμενα λιποθυμιών εργαζομένων είναι δεκάδες.

«Η "εργασιακή" πολιτική της κυβέρνησης, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου, τα 10ωρα και 12ωρα στη δουλιά θα χειροτερεύσει την κατάσταση. Θα προξενήσει ακόμα περισσότερα εργατικά ατυχήματα και ασθένειες, θα κάνει ακόμα πιο φτηνή την τιμή του εργάτη», προειδοποιεί το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζικό, ταξικό αγώνα ενάντια στην πολιτική εργοδοσίας και κυβέρνησης «για να προστατεύσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας, για να προστατεύσουμε την ίδια τη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ