Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργιακός συναγερμός

Στις 10 το πρωί την Τρίτη, στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην πόλη

Motion Team

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην πόλη
Πανεργατικό συναγερμό για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Τρίτη 26 Ιούλη σήμαναν οι ταξικές δυνάμεις μέσα από τη σύσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζόμενων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στόχος είναι να αποτελέσει το βήμα έκφρασης της απόφασης των εργαζομένων να εμποδίσουν την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, να έρθουν σε σύγκρουση και ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική, και τους εντολείς της, την ΕΕ του κεφαλαίου.

Από σήμερα οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ξεκινούν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς αλλά και στις συνοικίες, με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα αντίστασης και ανυπακοής. Παράλληλα θα επιδιωχτεί να γίνουν συσκέψεις, συνεδριάσεις σωματείων και συνελεύσεις εργαζομένων ώστε η υπόθεση οργάνωσης του αγώνα να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, σε κάθε χώρο και κλάδο δουλιάς.

Η επιτυχία της 24ωρης απεργίας θα δώσει ώθηση και στην παραπέρα κλιμάκωση της δράσης των ταξικών δυνάμεων που και μέσα από τη χτεσινή σύσκεψη, αποφάσισαν να εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης του εργαζόμενου λαού για το σύνολο των αντεργατικών μέτρων, την ουσία και τους στόχους τους. Ολο το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δουλεύουν στην κατεύθυνση προετοιμασίας της επόμενης μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης των εργαζομένων που προγραμματίζεται για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που σάλπισαν καλοκαιρινή υποχώρηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ