Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το εισιτήριο στο χέρι πλατύ άνοιγμα στη νεολαία

Στη «μάχη του εισιτηρίου» για το κεντρικό τετραήμερο κορύφωσης του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μπαίνουν από τώρα και για όλο το καλοκαίρι οι οργανώσεις Αθήνας, Σπουδάζουσας, ΤΕΙ, Πειραιά και Αττικής της ΚΝΕ. Το κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ για μια μέρα, ενώ όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια θα κυκλοφορήσει και φέτος «κάρτα» για όλο το τετραήμερο, η οποία κοστίζει 13 ευρώ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, αναμένεται φέτος να είναι ιδιαίτερα ανανεωμένο και πλούσιο, να αγκαλιάσει και να αναδείξει περισσότερα είδη τέχνης, να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην αισθητική του, με στόχο, όπως έχει αποφασίσει το ΚΣ της ΚΝΕ, το πολιτιστικό του πρόγραμμα να υπηρετεί ακόμα καλύτερα το επαναστατικό πολιτικό του περιεχόμενο. Δε θα λείπουν φυσικά οι μεγάλες συναυλίες, οι επίκαιρες πολιτικές συζητήσεις και ομιλίες, θα προστεθούν όμως θεατρικές παραστάσεις, πολλά μουσικά αφιερώματα, παιχνίδια, εικαστικές εκθέσεις, λογοτεχνικές παρουσιάσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, παραστάσεις χορού κ.ά.

Η πολιτεία του Φεστιβάλ, δηλαδή, θα είναι φέτος πιο «πολύβουη», θα παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία και κάθε γωνιά της θα αντανακλά το σύνθημα: «Μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο». Γι' αυτή την «αλήθεια», που κάποιοι θέλουν να μείνει κρυφή, μιλούν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες στη νεολαία θαρρετά, αποφασιστικά, αισιόδοξα και με το εισιτήριο στο χέρι καλούν τους νέους να δώσουν από τώρα το ραντεβού τους στη δική τους γιορτή, στην πολιτική γιορτή της νιότης.

«Η διακίνηση του εισιτηρίου σηματοδοτεί το πλατύ άνοιγμα της της ΚΝΕ στη νέα γενιά», δήλωσε στο «Ρ» η Νατάσα Μιχαήλ, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, εξηγώντας ότι αυτή η «μάχη» δίνει την ευκαιρία στην Οργάνωση να οργανώσει και «μια μεγάλη εξόρμηση στην οποία θα προπαγανδίζουμε το Φεστιβάλ με όλες τις πτυχές του. Στόχος μας είναι να έρθουμε σε επαφή με μεγάλο κομμάτι της νεολαίας και να βάλουμε και άλλους νέους στη "μάχη του εισιτηρίου". Να βάλουμε και νέους που βρίσκονται έξω από τις γραμμές της ΚΝΕ να διακινήσουν το εισιτήριο, να μιλήσουν στους φίλους τους για το Φεστιβάλ και τη σημασία του, όπως το έχουν γνωρίσει οι ίδιοι μέχρι τώρα». Και η Ν. Μιχαήλ καταλήγει, τονίζοντας ότι «ακριβώς επειδή δεν έχουμε χορηγούς και σπόνσορες, η επιτυχία του Φεστιβάλ εξαρτάται και από τη δική μας συμβολή σε αυτόν τον τομέα, της προπαγάνδισης και της διακίνησης του εισιτηρίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ