Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ευελφάλεια»...

Η γενιά των «ποιητών» του ΠΑΣΟΚ απέκτησε τη θηλυκή της έκφραση. Μετά τον Τηλ. Χυτήρη, μια νέα, γνήσια ποιητική φλέβα, έκανε την εμφάνισή της: Η κ. Αννα Διαμαντοπούλου!

Το δείγμα είναι βέβαια μικρό, αλλά ενδεικτικό της «στόφας». Εγραψε χτες (στα «ΝΕΑ») η «ποιήτρια» (με αφορμή τα Εργασιακά):

«Απέναντι στην αμερικανική ευελιξία θέτουμε (στην ΕΕ) την ευελφάλεια»...

Η κ. Διαμαντοπούλου, ευτυχώς, δεν ανήκει στην κατηγορία των ποιητών /τριών, που διατείνεται «τι θα ήταν η ποίηση αν την καταλάβαιναν όλοι;». Επομένως, σπεύδει στην επόμενη κιόλας φράση να γίνει κατανοητή. Τι είναι, λοιπόν, η ...«ευελφάλεια»; Ιδού η εξήγηση της ίδιας της δημιουργού: Είναι μια σύνθετη λέξη, που, όπως σημειώνει, έχει προκύψει (στο μυαλό της) από τη διασύνδεση των λέξεων «ευελιξία + ασφάλεια». Ως εκ τούτου ...«ευελφάλεια»!

*

ΥΓ(1): Ειδικοί συμφωνούν ότι η κ. Διαμαντοπούλου, αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να καταφέρει να συναγωνιστεί τα ποιήματα του κ. Χυτήρη, όπως εκείνο με τον «υδραυλικό» (δεν το ξέρετε; α, χάνετε), εντούτοις βρίσκεται σε καλό δρόμο...

*

ΥΓ(2): Παίρνουμε το θάρρος - και με το συμπάθιο - να προτείνουμε στην «ποιήτρια» ένα είδος ρίμας, καθότι, από τη στιγμή που διαβάσαμε το άρθρο της κ. Διαμαντοπούλου, τραντάχτηκε το «είναι» μας:

*

«Εχω μια ευελφάλεια/

να σου καεί η ασφάλεια/

Από την πόλη έρχομαι/

και στην κορφή Ψυττάλεια»

*

(Καλό;;...)


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org