Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στον αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων αποφασίστηκε στάση εργασίας για την Τρίτη από την έναρξη της δουλιάς έως τις 11 π.μ.

Κάλεσμα μαζικής αποφασιστικής συμμετοχής στη στάση εργασίας, την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιούλη (από την έναρξη του ωραρίου εργασίας μέχρι τις 11 π.μ.) με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, απευθύνει η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ) σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Οι ταξικές δυνάμεις στο δημόσιο σημάνουν συναγερμό καθώς η σφοδρή αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Η στάση εργασίας αποφασίστηκε σε χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Σε μια συνεδρίαση που οι παρατάξεις του συμβιβασμού - ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) - μπροστά σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή, σκύβουν ακόμα πιο χαμηλά το κεφάλι στις εντολές κυβέρνησης - κεφαλαίου. Απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για 24ωρη απεργία στο δημόσιο την ερχόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚ πρότεινε στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας. Η παράταξη της ΔΑΚΕ, για να διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης, αρνήθηκε τις κινητοποιήσεις με το αιτιολογικό ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!

Οι μάσκες έπεσαν για την παράταξη του ΣΥΝ (ΑΠ) και αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά ο επικίνδυνος, για τους εργαζόμενους, ρόλος της, καθώς όχι μόνο αρνήθηκε την πρόταση για απεργία των ταξικών δυνάμεων, αλλά και οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο, με το πρόσχημα ότι είναι δύσκολο να γίνει κινητοποίηση το καλοκαίρι!

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο να μην παρθεί απόφαση οι ταξικές δυνάμεις της ΤΑΔΗΣΥ έκαναν νέα πρόταση, ως προς τη μορφή της κινητοποίησης, για στάση εργασίας τις πρωινές ώρες, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Πρόταση που απέρριψαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΑΠ.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από κοινού να δώσουν τη μάχη, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Να συντονίσουν την πάλη τους με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες που δεν μπορούν και δε θέλουν να οργανώσουν τον αγώνα. Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν αυτές τις επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ