Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το ΠΑΜΕ στην απεργία

Στις 26 Ιούλη, όλοι στην απεργία. Η απεργία είναι υπόθεση του κάθε εργάτη και εργάτριας, του νέου εργαζόμενου, της εργαζόμενης γυναίκας.

Με τη συμμετοχή στην απεργία, θα καταδικάσουν τα κυβερνητικά μέτρα, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που οδηγεί σε γενικευμένη ανατροπή του ημερήσιου - σταθερού εργάσιμου, στην κατάργηση του 8ωρου ή του 7ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων.

Με τη συμμετοχή στην απεργία, θα πουν ΟΧΙ στη 10ωρη και 12ωρη εργασία, στην απλήρωτη δουλιά, στην εκμετάλλευση, που αποφέρει κέρδη στο κεφάλαιο, στην πλουτοκρατία.

Με τη συμμετοχή στην απεργία, θα πουν ΟΧΙ στην εντατικοποίηση της δουλιάς, που φθείρει σωματικά και ψυχικά τους εργαζόμενους, προκαλεί βλάβες στην υγεία τους, οδηγεί σε έξαρση των εργατικών ατυχημάτων.

Με τη συμμετοχή στην απεργία, θα πουν ΟΧΙ στο δραματικό περιορισμό του ελεύθερου χρόνου, στο ξέκομμα από τις κοινωνικές δραστηριότητες, στο μαρτύριο δουλιά - σπίτι, στο σμπαράλιασμα της οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Με τη συμμετοχή στην απεργία, θα πουν ΟΧΙ στη μείωση της υπερωριακής αμοιβής.

Με τη συμμετοχή στην απεργία, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι εργαζόμενοι θα συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και θα καταδικάσουν την αντεργατική πολιτική της ΝΔ, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δημαγωγεί, αλλά στηρίζει τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Θα καταδικάσουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, προωθεί βδομάδα πάνω από 65 ώρες δουλιάς και χωρίζει το χρόνο εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό», για να προσφέρει στο κεφάλαιο περισσότερη απλήρωτη εργασία.

Συμμετοχή στην απεργία και αγωνιστικό «παρών» σύσσωμης της εργατικής οικογένειας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, γιατί αυτό παλεύει με συνέπεια και αποφασιστικότητα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και τη συνολική πολιτική που τα γεννάει, γιατί αυτό παλεύει ενάντια στην εκμετάλλευση, στο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης.

ΜΑΖΙ με το ΠΑΜΕ, γιατί αυτό διεκδικεί να μην περάσει καμιά διευθέτηση, να μην περάσει η απελευθέρωση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακής αργίας.

ΜΑΖΙ με το ΠΑΜΕ για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ.

Στην ΑΠΕΡΓΙΑ 26 Ιούλη, μαζί με το ΠΑΜΕ. Αυτή η στάση ευθύνης απαντά στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που συμφωνεί με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τις τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, υπονομεύοντας τον αγώνα των εργαζομένων.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι υπόθεση της εργατικής τάξης. Αυτή πληρώνει τα σπασμένα της αντεργατικής πολιτικής, αυτή βασανίζεται και θα βασανιστεί ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό άμεσα, μαχητικά, οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν στα συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς, να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, βάζοντας τις βάσεις για τη συνέχιση - κλιμάκωση του αγώνα, για να βρουν τα αντεργατικά μέτρα τη μεγαλύτερη δυνατή αντίδραση, να μην περάσουν στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ