Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλιμακωτό θερινό ωράριο από αύριο

Από αύριο 1 Ιούνη ισχύει το θερινό κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, τις τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα του Νομού Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, τα ωράρια που θα ισχύσουν ως τις 30 Σεπτέμβρη 2000, είναι τα εξής:

  • Οι εργαζόμενοι στους Δημόσιους Οργανισμούς και Επιχειρήσεις, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ πιάνουν δουλιά στις 7 π.μ. (ελαστική ώρα προσέλευσης κατά μισή ώρα).
  • Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες και στις πάσης φύσεως θυγατρικές τους στο χρηματοπιστωτικό τομέα αρχίζουν τη δουλιά στις 7.45' π.μ. (Οι ασφαλιστικές εταιρίες εφαρμόζουν δικό τους κλιμακωτό ωράριο).
  • Τα κρεοπωλεία, φούρνοι, καταστήματα με είδη οικοδομών, χρώματα και σιδηρικά, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, βαφεία, καθαριστήρια, αρτοποιεία, χονδρεμπόριο, βιοτεχνίες και εργαστήρια αρχίζουν τη λειτουργία τους στις 7 π.μ.
  • Τα Εμπορικά καταστήματα αρχίζουν τη λειτουργία τους στις 9 π.μ.
  • Τα σούπερ μάρκετ στις 8 π.μ. με εξαίρεση τα σούπερ αυτά που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, εντός του εσωτερικού δακτυλίου, καθώς και στις περιμετρικές οδούς του εσωτερικού δακτυλίου, που ανοίγουν στις 8.15.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβάτες του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και επιπλέον μπορεί να τους επιβληθεί με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και ποινή προστίμου από 100.000 ως 1.000.000 δρχ., μετά από βεβαίωση των αστυνομικών οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ