Τετάρτη 20 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Εκλεισαν» χτες οι λαϊκές αγορές

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, προχώρησαν χτες οι πωλητές λαϊκών αγορών, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι πωλητές λαϊκών αγορών συγκεντρώθηκαν στις 9.30 το πρωί έξω από τη Βουλή, αποκλείοντας για μία ώρα περίπου τη Βασ. Σοφίας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των κομμάτων παραδίδοντάς τους το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση, επειδή με το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, «κάνει ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικαλιστικών μας Οργανώσεων, καταργεί τους εκπροσώπους μας στις επιτροπές πλανόδιου και στάσιμου υπαίθριου εμπορίου και ορίζει ως προϊστάμενη αρχή του των λαϊκών αγορών το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, ενώ είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια ούτε την υποδομή έχει, ούτε και τη γνώση για να διασφαλίσει την παραπέρα ανάπτυξη του θεσμού».

Επιπλέον, με το ψήφισμά τους, που επέδωσαν στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, ζητούν την αποσαφήνιση του νέου καθεστώτος χορήγησης αδειών στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, αλλά και την τροποποίηση της παραγράφου που απαγορεύει στους παραγωγούς κατόχους αδειών λαϊκής, να διαθέτουν προϊόντα τα οποία είναι τοποθετημένα σε ψυγεία και αποθήκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ