Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Με ενθουσιασμό ετοιμάζονται οι Πορτογάλοι

Σαράντα πέντε νεολαιίστικες οργανώσεις της Πορτογαλίας έχουν ριχτεί με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα στη μάχη για την επιτυχία του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), το οποίο διεξάγεται φέτος στο Καράκας της Βενεζουέλας, από τις 7 ως τις 15 Αυγούστου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως οι 45 φορείς που συμμετέχουν στην πορτογαλική Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή (ΕΠΕ) έχουν δράση και παρέμβαση σε διάφορα πεδία της κοινωνικής και πολιτικής ζωή των νέων Πορτογάλων. «Θεωρούμε πως η συμμετοχή νεολαιίστικων συλλόγων με διαφορετικό περιεχόμενο παρέμβασης εξασφαλίζει έναν τεράστιο πλούτο για την Πορτογαλική ΕΠΕ και επίσης για τη συμβολή της στο 16ο ΠΦΝΦ», σημειώνει στο «Ρ» η Ινές Ζούμπερ, από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας.

Μεταξύ άλλων, στην ΕΠΕ συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι και ενώσεις μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αθλητικές, πολιτιστικές και φιλειρηνικές οργανώσεις, και άλλες κοινωνικο-πολιτικές οργανώσεις, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία, η Εθνική Ομοσπονδία Νεολαιίστικων Ενώσεων, η Κομμουνιστική Νεολαία Πορτογαλίας, η Σοσιαλιστική Νεολαία, οι Πιονέροι της Πορτογαλίας κλπ.

Ανάμεσα στα σχέδια για τη συμμετοχή της πορτογαλικής αποστολής στο Καράκας, είναι η διοργάνωση ενός «workshop» (ένας από τους διαφορετικούς τύπους συναντήσεων και συζητήσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο του ΠΦΝΦ), για την Πορτογαλική Επανάσταση της 25ης Απρίλη του 1974.

Το στέλεχος της ΚΝΠ επισημαίνει ακόμα πως στην πορεία των προετοιμασιών αναμειγνύεται έντονα η ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης με το λαό της Βενεζουέλας και την επαναστατική του διαδικασία. Τα μέλη της Πορτογαλικής ΕΠΕ μεταφέρουν στη νεολαία της Πορτογαλίας, την παρούσα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Βενεζουέλας, τα κοινωνικά προγράμματα που προωθεί και επιτυγχάνει η επανάσταση. «Η αλληλεγγύη και η συνεργασία ανάμεσα στους λαούς είναι κάτι στο οποίο επιδιώκουμε να εμβαθύνουμε στην Πορτογαλία», καταλήγει η Ινές Ζούμπερ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ