Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Παραδίδεται στους ιδιώτες

Στα «σκαριά» βρίσκεται πλέον η διαδικασία παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μετά και τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Πατρών στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για χορήγηση άδειας λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης που οριοθετείται τέλη Αυγούστου.

Αυτό κατήγγειλε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», συμπληρώνοντας πως «η άδεια λειτουργίας προβλέπει ότι πέραν των χρήσεων που δόθηκαν για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει επιπλέον και τις εξής λειτουργίες και χρήσεις: Εμπορικά καταστήματα και χώροι εστίασης κοινού, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Προπονητικό κέντρο, Διοργάνωση εκθέσεων σε προσωρινές, λυόμενες κατασκευές».

«Απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση - υπογράμμισε ο Κ. Πελετίδης - εμείς μαζί με το λαό της Πάτρας θα αγωνιστούμε ώστε να μην εκχωρηθεί η λαϊκή - κρατική περιουσία στο κεφάλαιο και να γίνει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο κοιτίδα για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, ενώ η συντήρησή του να γίνεται με έξοδα του κράτους. Ειδικά για την πόλη μας η απόδοση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στη νεολαία και το λαό της έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί όπως είναι γνωστό υπάρχει παντελής ανυπαρξία αθλητικών χώρων».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «ο πατραϊκός λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, όταν, από τη μια του περιορίζουν τα εισοδήματα, από την άλλη για να κινηθεί, λ.χ., στο εθνικό δίκτυο πληρώνει υπέρογκα διόδια, για να παρκάρει το αυτοκίνητό του θα πληρώσει, στους παιδικούς σταθμούς, στο ωδείο, στην Υγεία, στην Παιδεία, πληρώνει παντού. Ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός έχουν γίνει εμπόρευμα. Δεν πάει άλλο».

Και κατέληξε τονίζοντας: «Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Να αποκτήσουμε τη δική μας λαϊκή εξουσία που θα αντιμετωπίζει και θα λύνει τα προβλήματα στη βάση των αναγκών. Για να παραμείνουν λαϊκή περιουσία οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η γη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ