Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΡΟΚΕΩΝ
Αγανάκτηση με τη χωματερή

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι κάτοικοι στο Δήμο Κροκεών στη Λακωνία, με αφορμή το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τη χωματερή που λειτουργεί στην περιοχή, η οποία, επιπρόσθετα, παραλαμβάνει και τα απορρίμματα από το Δήμο Γυθείου. Για το λόγο αυτό, τις τελευταίες μέρες, περιφρουρούν τη χωματερή για να μη δεχτεί άλλα σκουπίδια, απαιτώντας παράλληλα την άμεση και οριστική λύση του προβλήματος με την κατασκευή σύγχρονου ΧΥΤΑ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής).

Το αξιοπερίεργο είναι πως η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται από μια ιδιωτική εταιρία - έχουν εκχωρηθεί σε αυτή όλες οι λειτουργίες του δήμου(;!) - την οποία έχει συστήσει ο δήμαρχος Κροκεών, Δήμος Νταλιάνης (ΠΑΣΟΚ) μαζί με δημοτικούς συμβούλους και ιδιώτες.

Σε παρέμβαση - ανακοίνωση, η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ επισημαίνει πως υπάρχει λύση, αλλά «οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, συνεπικουρούμενες και από τη στάση των δημάρχων των δύο περιοχών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, θέλουν η λύση να είναι προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου. Συνειδητά αφήνουν να οξυνθεί το πρόβλημα, να φτάσουμε σε οριακή κατάσταση για να ωριμάσει στη συνείδηση του λαού το "άντε να πληρώσουμε όσο - όσο αρκεί να γλιτώσουμε από τη βρωμιά"».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να προχωρήσει τώρα η χωροθέτηση ΧΥΤΑ και η κατασκευή και λειτουργία να γίνει με δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς καμιά επιβάρυνση των κατοίκων. Επίσης πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για δημιουργία υπηρεσιών καθαριότητας με προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή απασχόληση και καμιά ανταποδοτική επιβάρυνση για τις υπηρεσίες καθαριότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ