Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ»
Καταγγελίες για μπλακ άουτ πριν την πρόσκρουση

Πάνω στην προβλήτα του λιμανιού της Πάρου έπεσε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 9 του μήνα το επιβατηγό - οχηματαγωγό ακτοπλοϊκό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» φορτωμένο «φουλ» από επιβάτες. Το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κάνει λόγο μόνο για την πρόσκρουση, όμως επώνυμες καταγγελίες επιβατών, αναφέρουν ότι πριν το καράβι πέσει πάνω στο λιμάνι είχε υποστεί μπλακ άουτ! Και όχι μόνο αυτό.

Από το ίδιο το δελτίο του ΥΕΝ προκύπτει ότι από την πρόσκρουση, στο πλοίο «προκλήθηκε ρήγμα - βαθούλωμα στο πρυμναίο προστατευτικό ζωνάρι» του. Ομως παρά το πρόβλημα και το βεβαιωμένα πια καταπονημένο, αλλά και γέρικο πλοίο (έτος κατασκευής 1974), με ευθύνη των λιμενικών αρχών και του ΥΕΝ, το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό αυτό το αδιάκοπο «πήγαινε - έλα» για να εκτελέσει τα δρομολόγιά του μεταφέροντας χιλιάδες ανθρώπους. Προφανώς για να μη χάσει κανένα φράγκο η Hellenic Seaway πλοιοκτήτρια εταιρία και του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Δεν του δόθηκε εντολή για απαγόρευση απόπλου ούτε ακόμα την ίδια την ημέρα της πρόσκρουσης!

Απλώς επιθεωρήθηκε «άρπα - κόλλα» από τοπικό κλιμάκιο του Κλάδου Επιθεώρησης και τα ύφαλά του από... ιδιώτη δύτη και απέπλευσε κανονικά. Ετσι, χτες τα ξημερώματα, επέστρεψε κανονικά στο λιμάνι του Πειραιά και στις 8 το πρωί, δηλαδή δύο περίπου ώρες αργότερα, απέπλευσε για Πάρο - Νάξο - Ιο - Θήρα, θα επιστρέψει από τα ίδια λιμάνια και σήμερα στις 8 το βράδυ θα αποπλεύσει πάλι για Πάρο - Νάξο - Εύδηλο Ικαρίας - Καρλόβασι - Βαθύ και πάει λέγοντας! Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι κατά το ΥΕΝ ο αριθμός των επιβατών την ημέρα του ατυχήματος του πλοίου, ήταν 1.840 επιβάτες. Ομως επίσης καταγγελίες επιβατών, αναφέρουν ότι ήταν πάνω από 2.000 άτομα. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «δεν είχε ούτε γωνίτσα για να καθίσεις»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ